Γερμανικές αποζημιώσεις: Καταψήφισαν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, υπέρ η Ένωση Κεντρώων

«Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου και ακόμα παραμένουν σε εκκρεμότητα οι ελληνικές διεκδικήσεις»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:03
17/04/2019
Γερμανικές αποζημιώσεις: Καταψήφισαν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, υπέρ η Ένωση Κεντρώων
25
loading

Σκόπιμη αδράνεια τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταλόγισε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου κατά τη συζήτηση στη Βουλή, του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Υποστήριξε ότι στο πόρισμα δεν γίνεται καμία αναφορά σε ρητή δέσμευση της Γερμανίας, «με αυτή τη πρόταση που θα ψηφιστεί, το θέμα των ελληνικών διεκδικήσεων παραπέμπεται στις καλένδες».

«Εμείς δεν θα γίνουμε συνέταιροι στη συγκάλυψη για να μην διεκδικήσουμε τις γερμανικές οφειλές. Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου και ακόμα παραμένουν σε εκκρεμότητα οι ελληνικές διεκδικήσεις για τις καταστροφές και τις λεηλασίες της Γερμανίας η οποία αρνείται να πληρώσει. Είναι μεγάλες οι ευθύνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τις διεκδίκησαν. Όλες οι κυβερνήσεις άφηναν το θέμα σε εκκρεμότητα και το θυμούνται μόνο προεκλογικά», τόνισε η κ. Μανωλάκου και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση άμεσα και χωρίς περιστροφές να διεκδικήσει τις γερμανικές οφειλές τόσο με ενέργειες της προς τη Γερμανία όσο και προς όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς».

Η κ. Μανωλάκου, κατηγόρησε την σημερινή κυβέρνηση ότι αποδυναμώνει το ιστορικό αίτημα για διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών με το πρόσχημα κάθε φορά ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να συζητηθεί. «Ακολούθησε τα ίδια βήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να μην διαταραχτούν οι συμμαχίες του ελληνικού κεφαλαίου. Αν και πέρασαν τρία χρόνια από την ολοκλήρωση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής μόλις τώρα έρχεται στην Ολομέλεια. Η μόνη περίοδος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι προηγούμενες θυμούνται τις γερμανικές οφειλές είναι η προεκλογική περίοδος» ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ, προσθέτοντας: «Στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής δεν γίνεται καμία αναφορά σε ρητή δέσμευση της Γερμανίας. Με αυτή τη πρόταση που θα ψηφιστεί, το θέμα των ελληνικών διεκδικήσεων παραπέμπεται στις καλένδες».

Η κ. Μανωλάκου, μίλησε ακόμα για άρνηση της Γερμανίας απέναντι στις δίκαιες απαιτήσεις της Ελλάδος με το επιχείρημα ότι πρέπει να προηγηθεί πλήρης τεκμηρίωση για να έχει δικαίωμα να εγείρει το θέμα αυτό αλλά και ότι έχει η ίδια εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. «Ο απαράδεκτος αυτός ισχυρισμός δεν ευσταθεί. Στοιχεία υπήρχαν και υπάρχουν. Επομένως η προώθηση του αιτήματος της χώρας μας είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Η πολιτική στάση μη διεκδίκησης από τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ενισχύει τη γερμανική πλευρά», ανέφερε και κατέληξε τονίζοντας:

«Εμείς θα επιμένουμε, με πολύμορφα μέσα, εντός και εκτός Βουλής να θέτουμε το θέμα της αποπληρωμής των γερμανικών οφειλών ως λαϊκή απαίτηση και αποκαλύπτουμε κάθε συμπαιγνία για το δίκαιο αίτημα του λαού μας»,.

Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης τόνισε ότι «τον τίτλο της ιστορικής μέρας θα τον αποδώσουν οι μελλοντικές γενιές με την προϋπόθεση ότι το σημερινό ψήφισμα θα έχει αποτέλεσμα και θα αποδώσει καρπούς».

Όπως είπε ο κ. Σαρίδης, «είναι ευθύνη όλων να διαλυθούν οι σκιές, οι φήμες, τα ψέματα και οι ανακρίβειες για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα» και προσέθεσε ότι «πρέπει σε αυτό το στόχο να είναι όλοι ενωμένοι για να νικηθεί η γερμανική μηχανή».

Επισήμανε ακόμα ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν δέχτηκε να σταματήσει να διεκδικεί αυτά που δικαιούται», άφησε όμως -όπως είπε- «να χαθούν πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτα».

«Η πρώτη μας νίκη για τα δίκαια μας είναι να βροντοφωνάζουμε και να μας ακούσουν όλοι, ότι η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα και δεν έχει πληρώσει ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η χώρα μας διατηρεί ακέραια όλα τα δικαιώματα της. Η Ένωση Κεντρώων εξαρχής δήλωσε τη στήριξη της στις ελληνικές διεκδικήσεις. Χρειάζονται όμως συντονισμένες προσπάθειες και αρτιότερη επιστημονική προσέγγιση. Είναι ζήτημα δικαίου και ηθικής τάξης».

Είπε επίσης πως πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της η Διακομματική Επιτροπή, σημειώνοντας ότι ο ρόλος της Βουλής για την εξέταση του θέματος είναι κεντρικός και πρέπει να συμπληρωθεί και από τη δημόσια διοίκηση και άλλους επιστημονικούς φορείς. «Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε αυτή τη προσπάθεια. Το χρέος μας αυτό πρέπει να το συνεχίσουμε και να νικήσουμε», κατέληξε ο κ. Σαρίδης.

Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας, έκανε λόγο για εγκληματική αμέλεια και αδράνεια όλων των κυβερνήσεων εδώ και 70 χρόνια, υποστήριξε ότι το κατοχικό δάνειο που οφείλει η Γερμανία προς την Ελλάδα ανέρχεται σε πάνω από 471 δισ. ευρώ. Επίσης είπε ότι «υπήρξε έλλειμμα πολιτικής βούλησης για τη κατοχύρωση των εθνικών συμφερόντων», ότι όλες οι κυβερνήσεις θυμούνται το κατοχικό δάνειο σε προεκλογικούς περιόδους για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το πόρισμα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

25
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Η βρώμα και δυσωδία που ξερνάει απο τα παράθυρά της η βουλή απο το λιγδιασμένο κορμί της διαπλοκής τύπου Siemens & Σια δεν προέρχεται μόνο απο τους τότε πρωταγωνιστές παρέα με την αντιπολίτευση αλλά και από μικρότερα κόμματα που είναι πρωταγωνιστές σήμερα.
  Οι Γερμανοί ξερουν πολύ καλά την τέχνη να εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού.
  Τέχνη που παιρνη χρόνια επενδύσεων σε δοσιλογους.

 2. avatar Ογκόλιθυος

  Μια χαρά τα 'πε ο Σαρίδης.

 3. avatar gkagkarin.blogspot.com

  74 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα οι οφειλές της Γερμανίας σε αποζημιώσεις και επανορθώσεις και για:

  - Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο-ληστεία, που επιβλήθηκε στην κατεχόμενη Ελλάδα.

  - Και για τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές, που προκάλεσαν τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, που αναγνωρίσθηκαν από τη Διάσκεψη των Συμμάχων στο Παρίσι (Δεκέμβρης 1945 - Γενάρης 1946).

  https://www.youtube.com/watch?v=3-mp5BebR3c

  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/04/blog-post_114.html

 4. avatar tboni2

  Το σκυλάκι της μερκελ εκτελεί πίστα τις εντολές της. Τώρα μετά από αυτο δεν θα μπορεί να πάρει τίποτα η Ελλάδα από την Γερμανία. Ποιος το περίμενε ότι ο μέγας αριστερός επαναστατης θα ήταν το καλύτερο και πιο πιστό σκυλί των Γερμανών και του νάτο!!!

 5. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Ετοιμάζουν σόου

  Αλλο ένα σόου αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης ετοιμάζει η κυβέρνηση στη Βουλή, με ψήφισμα που επιδιώκει να αποσπάσει για τη δήθεν διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, με το φαιδρό επιχείρημα ότι αυτό θα βοηθήσει την παρέμβασή της κυρίως στο εξωτερικό. Η υποκρισία και ο εμπαιγμός δεν έχουν όρια και μάλιστα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

  Τόσα χρόνια που είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να διεκδικήσει τις γερμανικές επανορθώσεις και ο λόγος δεν είναι βέβαια ότι του έλειπε το «ψήφισμα». Στα λόγια σήκωνε κουρνιαχτό για τις δίκαιες διεκδικήσεις του ελληνικού λαού, των θυμάτων και των απογόνων τους, αλλά στην πράξη λούφαζε, παραδεχόμενος κυνικά ότι το θέμα κάνει «τζιζ», επειδή ενοχλεί τους συμμάχους και εταίρους του στην ΕΕ, στην προκειμένη περίπτωση τη γερμανική κυβέρνηση.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/04/blog-post_20.html

 6. avatar Aiandas-valantis Kladas

  Βρε [...] πού καταψήφισε η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ ;; Αφού ακόμα δεν έγινε ψηφοφορία ΨΕΥΤΕΣ. Το βράδυ θα γίνει και επειδή έτυχε να βλέπω το κανάλι της Βουλής ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν τάχθηκε κατά των Γερμανικών οφειλών. Την προπαγάνδα σας να την λέτε σε τίποτα παιδάκια.

 7. avatar χα-αιματιμημενο -κκε

  σα να λεμε συμφωνο φονριμπεντροφ-μολοτοφ

 8. avatar ΕΓΩ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ

  ΓΕΝΙΚΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ...ΠΟΣΟ ΤΕΛΙΚΑ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ....
  ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ...
  ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΑΡΩΝ ΑΥΤΟΙ...ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΠΟΣΥΡΩΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ,,,ΦΕΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ...
  ΠΟΣΟ ΜΟΙΑΖΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ..

 9. avatar Χαχαχαχαχαχαχααααααα!

  Πεθαίνωωωωωωω! ΝΔ-Σύριζα-ΠΑΣΟΚ-Λεβέντης-Ποτάμια είναι δηλαδή τα ''πατριωτικά κόμματα'' που θέλουν να τους πάρουμε πίσω τα λεφτάαααα! Θέλουν να πνίξουν την Μέρκελ!χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχχχχαχααχαχαααχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχαχχχααααααααααααααααα

 10. avatar “Ιστορικός μέχρι τέτανο”

  Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
  Όποιος το διάβασε και ψήφισε υπέρ του συγκεκριμένου ψηφίσματος, αποφάσισε απλώς να ΜΗΝ διεκδικήσει ποτέ τις αποζημιώσεις το Ελληνικό Δημόσιο. Ουσιαστικά πρόκειται για ενα ευχολόγιο, το όποιο δεν δεσμεύει τίποτε και ΚΑΝΕΝΑΝ!
  Κάποιοι δήθεν προοδευτικοί και φιλελεύθεροι, αρέσκονται να παίζουν με τη νοημοσύνη μας...

 11. avatar Stateless

  ΚΚΕ και χαυγη ίδιο και το αυτό.

  1. avatar Σύριζα και χρυσή αυγή το ίδιο μαγαζί

   Αυτό κατάλαβες εσύ από αυτά που είπε το ΚΚΕ?Απορώ πραγματικά,αν μερικοί είστε όντως τόσο ανεγκέφαλοι ή πληρωμένα τρολ των ζαίων. Όπως και να έχει αυτό το τσουβάλιασμα εξυπηρετεί μόνο τους χρυσαυγίτες που μάλλον υποστηρίζεις ντροπαλά,όπως και πολλοί συριζαίοι. Αν δηλαδή το ΚΚΕ πει ότι σήμερα βρέχει και το πουν και οι φασίστες θα σημαίνει πως το ΚΚΕ και οι φασίστες είναι το ίδιο με τη "λογική" σου. Γιατί ο συριζα δεν έφερε στη βουλή το πόρισμα της «Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών» τρία χρόνια τώρα και το θυμήθηκε «όλως τυχαίως» την προεκλογική περίοδο,γιατί στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής δεν γίνεται καμία αναφορά σε ρητή δέσμευση της Γερμανίας,μήπως γιατί δε θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του με τα αφεντικά του στη Γερμανία και ότι συζητάει σήμερα στη Βουλή γίνεται για εσωτερική κατανάλωση και ψηφαλάκια. Άντε τώρα τραβήξτε καμία αναμνηστική φωτό με τον Αμβρόσιο και τον Κασιδιάρη,για να φτιάξετε την προοδευτική συνουσία και τα αντιακροδεξιά μέτωπα

   1. avatar agilotos.stravos

    Ναι ρε φιλε,σωστα ολα αυτα και πρεπει να τονιστουν απο το ΚΚΕ αλλα δεν ειναι λογος αυτος να καταψηφισουν..Ρεζιλι δλδ..

    1. avatar Σύριζα και χρυσή αυγή το ίδιο μαγαζί

     Το ΚΚΕ ρε φίλε,ψήφισε τη δική του πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή,που περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα και βήματα που πρέπει να γίνουν για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.Η πρόταση του Ν. Βούτση όπως αυτή παρουσιάστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, δεν περιέχει καμία απαίτηση προς την κυβέρνηση για συγκεκριμένη διεκδίκηση, για να μη τα χαλάσει με τα ευρωενωσιακά αφεντικά του και κυρίως τους Γερμανούς,ενώ συγκαλύπτει πλήρως τις ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων,της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που όχι μόνο ουδέποτε πρόβαλαν διεκδίκηση, αλλά θυμούνταν και αυτές τις γερμανικές αποζημιώσεις σε κάθε προεκλογική περίοδο. Προβλέπει γενικόλογα, χωρίς να γίνεται πουθενά λόγος για «γερμανικές αποζημιώσεις»

     1. avatar agilotos.stravos

      Θα αναγκαστω να συμφωνησω μαζι σου με κρυα καρδια.Γιατι αν αντιεπιχειρηματολογησω θα με χαρακτηρισεις τσιρυζα.Κι ενταξει να με κατατασσουν ως αριστερο οι φασιστες,οι δεξιοι και οι κεντρωοι,αλλα απο κουκουε δε θα τ'αντεξω...

  2. avatar Σας σιχάθηκα όλους σας σιχάματα!

   Παύσε εσύ βοθροΠασόκε, μην μιλάτε στην εταιρία κλεφτών και απατεώνων για "αποζημιώσεις". Παύσε υπάλληλε μνημονιολάγνε γερμανοτσολιά, γιατί θα σου ρίξω φλίτ!

 12. avatar PanosGianaros

  Μωρέ,,,, έχε χάρη που ο Αδωνης και ο Βορίδης είναι - - πλέον - - στην Ν.Δ. . . !
  Και θα σας έλεγα εγώ τι θα ψήφιζαν . . . !

 13. avatar giannis tzanidakis

  Μπράβο στο ΚΚΕ πιστό στις θέσεις του καταψήφισε παρέα με τη ΧΑ οχι που θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη .

  1. avatar ΣυριζΑνελλιάρης.

   Σιγά και εσύ αριστερή κότα που θα μας φέρεις πισω τα λεφτά! Σιγά ρε, μην σου πέσει πουθενά η καλτσοδέτα. Σε θυμάμαι "αριστερούλη" από παλιά εδω μεσα, που πούλαγες αριστερίλα και επανάσταση επί εποχης Σαμαρά ακόμα.
   Εσείς οι... GO BACK μαντάμ Μέρκελ, που θα ακυρώνατε τα μνημόνια, με ένα νόμο-ενα άρθρο!
   Εσείς, οι ίδιοι, που θα πιάσετε την μαντάμ Μ. από την μαλλί και θα της πείτε ουρλιάζοντας" "Φέρε μας μωρη πίσω τωρα τα λεφτά"!!!
   Πόσο σιχαμένοι είστε, πόσο ξεφτιλισμένοι! Κάνετε τους τζάμπα μάγκες με στημένο το παιχνίδι.

  2. avatar Coba

   Έμεινες μονο στον τίτλο.
   Το σκεπτικο, ούτε καν μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις.
   Ίσως γιατί το τσουβάλιασμα , έχει σημασία πανω απο όλα.

 14. avatar 124

  αναμενόμενο..........κομουνιστές (προδότες- ανθέλληνες ) και χρυσαύγουλα ναζιστάκια νοσταλγοί του χίτλερ ( ανθέλληνες δηλαδή )

  1. avatar χρυση αυγη

   ζητω η χρυση αυγη

   1. avatar αυγό χρυσό.

    SIEG HEIL λέγεται στα Ελληνικά αυτό που γράφεις.

  2. avatar Ο Ανιστόρητος

   Και ανιστόρητος και βλαξ. Αναμενόμενο....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει