Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, που έχει καταδικαστεί για υποκίνηση μίσους κατά των ομοφυλόφιλων, έχει κάνει ξεκάθαρο το πώς νιώθει για τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ο άθεος πρωθυπουργός Τσίπρας επισύρει την κατάρα του Θεού […] Ο κ. Τσίπρας χωρίς ίχνος τσίπας, ανερυθρίαστα, κατέστρεψε την Οικονομία της Ελλάδος, κατέστησε πένητες τους έως χθς νοικοκυραίους, υποδούλωσε την Ελλάδα μας με το Μνημόνια, εξαπάτησε τους Έλληνες με το Δημοψήφισμα, του οποίου το αποτέλεσμα ήταν ΟΧΙ και όμως το ανακοίνωσε ως ΝΑΙ, ξεπούλησε την Μακεδονία μας, πολέμησε την Ορθοδοξία μας! Και πολλά άλλα είναι τα κατορθώματα του Πρωθυπουργού Τσίπρα!» έχει πει ο Αμβρόσιος.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων όμως δεν φαίνεται ότι διατηρούσε την ίδια στάση για τον πρωθυπουργό όταν κέρδισε τις εκλογές το 2015. Τότε ο Αμβρόσιος χαρακτήριζε «λεβέντη» τον Αλέξη Τσίπρα και του ζητούσε να μην κάνει πίσω στην μάχη με την Ευρώπη.

Διαβάστε εδώ τι έλεγε τότε. Παρακάτω παραθέτουμε ένα απόσπασμα:

«Από τις πρώτες κι’ όλας στιγμές της αναλήψεως των ευθυνών διακυβερνήσεως της πολύπαθης Χώρας μας ο νέος Πρωθυπουργός και οι Συνεργάτες του εφαρμόζουν μια πολιτική, που αποπνέει ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ! Φαίνεται πως πέρασε πιά η εποχή των μεγάλων και δουλικών ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ σε ΟΛΑ! Περάσαμε στην εποχή της αντιστάσεως! Στην μανία των Ευρωπαίων κατακτητών μας, λέγε με Τρόϊκα κλπ, αντιτάσσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια! Η στάση του κ. Τσίπρα μας γεμίζει τα στήθη με υπερηφάνεια! Ἀλλωστε είναι σε όλους γνωστόν, ὀτι οι μεγάλες νίκες στην πορεία του Έθνους μας ποτέ δεν κατακτήθηκαν από τά Μεγάλα ΝΑΙ, αλλά από τα μεγάλα ΟΧΙ! Αθάνατο παραμένει στη μνήμη μας και στην καρδιά μας το “Μολών λαβέ” του Λεωνίδα και το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά!».

Οι αντιδράσεις μετά τις φωτογραφίες με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

O μητροπολίτης Καλαβρύτων, προσερχόμενος πριν λίγες μέρες στην Παναγία Τρυπητή για τους Χαιρετισμούς, χαρακτήρισε «κουφιοκεφαλάκηδες» αυτούς που αντέδρασαν στη συνάντηση του με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προέβλεψε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα είναι τελικά ο κερδισμένος.

O μητροπολίτης, που μίλησε στο ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι το 2015 είχε στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα ενώ τώρα απλώς ασκεί κριτική, καθώς ο λόγος του Θεού δεν συνάδει πλέον με τις ενέργειες του πρωθυπουργού ή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ το 15 που βγήκε ο Τσίπρας έγραφα “γεια σου λεβέντη Πρωθυπουργέ”, πίστευα ότι θα αλλάξει κάτι, όχι ότι θα προδώσει τα πάντα», σχολίασε και τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «ψυχορραγούν».