Την οργή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι χθεσινές φωτογραφίες που ανέβασε στα social media ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, κατά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο.

Ο Αμβρόσιος, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, έχει ταχθεί πολλές φορές κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζουμε μερικές δηλώσεις κατά του πρωθυπουργού:

«Ο κ. Τσίπρας, χωρίς ίχνος τσίπας, ανερυθρίαστα, κατέστρεψε την Οικονομία της Ελλάδος, κατέστησε πένητες τους έως χθές νοικοκυραίους, υποδούλωσε την Ελλάδα μας με το Μνημόνια, εξαπάτησε τους Έλληνες με το Δημοψήφισμα, του οποίου το αποτέλεσμα ήταν ΟΧΙ και όμως τό ανακοίνωσε ως ΝΑΙ, ξεπούλησε την Μακεδονία μας, πολέμησε την Ορθοδοξία μας! Και πολλά άλλα είναι τα κατορθώματα του Πρωθυπουργού Τσίπρα! Ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι άλλοι άθεοι Συνεργάτες του είναι οι υπαίτιοι της γενικής καταστροφής!».

Μετά την ανάρτηση των φωτογραφιών και την κυβερνητική «κατσάδα» ο κ. Κουρουμπλής κατέβασε τις επίμαχες φωτογραφίες και ανήρτησε το ακόλουθο post στο Facebook:

«Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.
Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος:

Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει» έγραψε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Αν θεωρηθεί ότι αυτό ήταν λάθος, να δεχθώ ότι ήταν λάθος»

Τον σάλο που προκλήθηκε σχολίασε και σήμερα σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

« Στην Ελλάδα, εύκολα αδικούμε τις προθέσεις των ανθρώπων. Ήταν μία εθιμοτυπική επίσκεψη, δεν πήγα στην Μητρόπολη. Σε ό,τι αφορά τις κατά καιρούς δηλώσεις του συγκεκριμένου Μητροπολίτη, έχω πάρει πολλάκις θέση. Δεν είναι χριστιανική αντίληψη αυτή» είπε.

«Αν θεωρηθεί ότι αυτό ήταν λάθος, να δεχθώ ότι ήταν λάθος», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.

Επίθεση από τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες

Το θέμα των φωτογραφιών κατακεραύνωσαν σήμερα οι εφημερίδες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

Η «Αυγή» στο πρωτοσέλιδο της επικρίνει την κίνηση του κ. Κουρουμπλή με τον τίτλο «Ε, όχι και έτσι!», επισημαίνοντας την έντονη δυσαρέσκεια και ενόχληση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει λόγο για το τηλεφώνημα δυσαρέσκειας από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη και τον ισχυρισμό του Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι η συνάντηση με τον Αμβρόσιο ήταν τυχαία.

«Πώς ο Κουρουμπλής εξέθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ» είναι το «χτύπημα» της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το σάλο που προκάλεσε η φωτογραφία. Το άρθρο τιτλοφορείται «Χέρι χέρι με τον κήρυκα του μίσους».

«Η περίπτωση Κουρουμπλή αμαυρώνει όλο το αφήγημα στο οποίο έχει επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Με λίγα λόγια όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλεί εδώ και μήνες σε συμπόρευση όλων των αριστερών και κεντροαριστερών δυνάμεων για τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού και την ίδια ώρα, ένας από τους υποψήφιους του φωτογραφίζεται με έναν υμνητή της Χρυσής Αυγής, καταδικασθέντα για υποκίνηση μίσους και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιδρά, τότε υπάρχει πρόβλημα. Επικοινωνιακό, αλλά κυρίως πολιτικό» αναφέρει το ρεπορτάζ.