Για την προανακριτική Επιτροπή και το μνημόνιο μίλησε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης στο BHMAfm.

Συγκεκριμένα για την προανακριτική Επιτροπή κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι θετική εξέλιξη ότι έχουμε Προανακριτική Επιτροπή για τουλάχιστον ένα άτομο».

Σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή για τον κ. Βενιζέλο είπε:

«Όχι, δεν έχω κάτι τέτοιο υπόψη μου. Σκέψεις μπορεί να υπάρχουν, αλλά από όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει κατάληξη για να προτείνουμε Εξεταστική. Θα το διερευνήσουμε, όμως, το επόμενο διάστημα».

Επιπλέον, όσον αφορά στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε: «Χρηματοδότηση με μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπογράψει ποτέ. Χωρίς Μνημόνιο, βεβαίως. Η χρηματοδότηση γίνεται με αμοιβαίο συμφέρον τόσο για την χώρα που χρηματοδοτεί όσο και για τη χώρα που τα παίρνει. Η χρηματοδότηση δεν είναι θηλιά στο λαιμό μιας χώρας. Υποτίθεται ότι δίνεται για να μπορέσει να ανασάνει. Εμείς, είμαστε ανοιχτοί σε χρηματοδότηση από οποιαδήποτε πλευρά και κυρίως από την Ε.Ε. Εννοείται αυτό. Εφόσον, όμως, αυτή δεν συνοδεύεται από τέτοιους απαράδεκτους όρους που πνίγουν τις προοπτικές της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να εκβιάζεται. Μπορεί να επιβιώσει και να ανοίξει θετικούς δρόμους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τα μνημόνια είναι απολύτως καταστροφικά για τη χώρα. Δεν πρόκειται να μας βγάλουν απέναντι, μας βουλιάζουν συνεχώς. Τα Μνημόνια θα καταργηθούν με νόμο, όπως εφαρμόστηκαν. Θα αντικατασταθούν με ένα νέο πρόγραμμα προοδευτικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας. Δεν λέω ότι το πρόγραμμα αυτό θα μοιράζει ροδοπέταλα. Αλίμονο, ζούμε δύσκολες καταστάσεις».