Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ θα βρεθεί σήμερα με το Γιώργο Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Με τον πρόεδρο του Ιράν θα συναντηθεί και ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραστεί και θα μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, στη διάρκεια της οποίας θα συμμετάσχει και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Η αντιμετώπιση της πρόκλησης της φτώχειας, της πείνας και της ισότητας των φύλων».

Στη συνέχεια θα γευματίσει με τον πρόεδρό του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της Γουόλ Στριτ, όπου θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό και επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης.

Το απόγευμα θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Χθες ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και όπως δήλωσε ο ίδιος ήταν μία «πολύ εποικοδομητική συνάντηση». Οι δύο πολιτικοί άντρες μίλησαν επίσης για το Κυπριακό, την ονομασία της ΠΓΔΜ, αλλά και για ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, το Παλαιστινιακό και το Ιράν.