Η πρόθεση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, να τοποθετηθεί για το πρωινό τρομοκρατικό χτύπημα, εν μέσω της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με κατεπείγουσες διαδικασίες, αποτέλεσε την αφορμή για προσωρινή αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τα «ασφυκτικά» χρονικά περιθώρια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Δεν σέβεστε το προεδρείο κ. Λαφαζάνη.Περιμένατε δηλαδή να μιλήσει ο κ. Μητρόπουλος και μετά να αποχωρήσετε;», είπε σε έντονους τόνους η πρόεδρος της Βουλής.

Τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή) αποχώρησαν και το Σάββατο από την συζήτηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που η κυβέρνηση εισήγαγε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις και κατάλυση του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος.