Για «απαξίωση και προσβολή των βουλευτών και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών» κατηγορεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, τον Γιάννη Στουρνάρα, επικαλούμενος την απουσία του υπουργού Οικονομικών από την Ολομέλεια της Βουλής, κατά τις τοποθετήσεις εισηγητών και προέδρων κομμάτων, στη συζήτηση για το φορολογικό.

Ο κ. Κουίκ ανέφερε ακόμα ότι ο υπουργός Οικονομικών «χθες βράδυ, μιλώντας σε δημόσια εκδήλωση, πούλησε μαγκιά ότι δεν υποχωρεί σε πιέσεις Βουλευτών, οι οποίοι του ζητούμε να μη κλείσουν ΔΟΥ των τόπων τους. Είναι προφανές ότι ο κ. Στουρνάρας δεν έχει ζήσει τις συνθήκες διαβίωσης στα νησιά. Τις αγνοεί. Προφανώς διότι ζει μεταξύ Κολωνακίου και Κολωνακίου. Είναι ντροπή και εν πολλοίς αντεθνικό, να εξαναγκάζει τους κατοίκους του Αιγαίου, να σκέφτονται ότι δεν τους κρατάει άλλο το νησί τους».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διερωτήθηκε αν ο υπουργός Οικονομικών «ξέρει τι σημαίνει η συγχώνευση Νοσοκομείων, στα ίδια νησιά, που επί της ουσίας είναι υποβάθμισή τους, για να νοικιαστούν τελικά σε ιδιώτες, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στον παρθενικό του λόγο, τον Ιούλιο του 2012, στις προγραμματικές δηλώσεις της σημερινής κυβέρνησης;»

«Αν εκείνος είναι “ψυχρός εκτελεστής”, όπως τον αναφέρει σήμερα και η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αλλά και portals και blogs, αυτό δεν του επιτρέπει, δεν του δίνει το όποιο δικαίωμα, να απαξιώνει το καθήκον των Βουλευτών, όταν μάλιστα τα κίνητρά τους είναι η υπεράσπιση του Δικαίου και να μη ερημώσουν τα νησιά, όπως πολύ θα ήθελαν ο Τόμσεν και οι λοιποί υπάλληλοι της Τρόικας. Το έχουν πει, εξ άλλου, στον Υπουργό Ναυτιλίας», κατέληξε ο κ. Κουίκ.