Ακατανόητη χαρακτήρισε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ να εξαιρέσει τον Γ. Παπανδρέου από την πρότασή του για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, αποκαλύπτοντας ότι ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε τρεις φορές με τον κ. Τσίπρα, ζητώντας του να βάλουν από κοινού στο «κάδρο» τον υπευθύνων για την υπόθεση και τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων «με τον κ. Τσίπρα συνομίλησε τρεις φορές. Ξεκινήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα είπαμε, αλλά μας αρνήθηκαν. Γι’ αυτό, στείλαμε σε όλους τους βουλευτές και περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι να δούμε ποιοι θα συμφωνήσουν εγγράφως», ανέφερε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο κ. Καπερνάρος.

«Προσωπικά ήμουν υπέρ της επιμονής των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, να προσέλθει να καταθέσει και ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως προσήλθαν και οι Βενιζέλος – Παπακωνσταντίνου. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι εμμονή και επιμονή (δεν έδειξε), αλλά ούτε αναφορά στον κ. Παπανδρέου», πρόσθεσε ο βουλευτής, εξήγώντας πως « γι’ αυτό ο Πάνος Καμμένος προσωπικά πήρε τηλέφωνο τον κ. Τσίπρα. Θέλαμε να πούμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι βγαίνει από τα πραγματικά περιστατικά. Να αναζητήσετε την σκοπιμότητα και την φιλαλήθεια».

Τέλος, ο κ. Καπερνάρος δήλωσε «βέβαιος για το ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο να πληγούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», τονίζοντας, ότι είναι σε θέση να «μιλήσει με πρόσωπα και γεγονότα».