Για την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες μίλησε ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Κώστας Μαρκόπουλος.

Σχολιάζοντας την μαζική φυγή από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Μαρκόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει τίποτα οργανωμένο από κανέναν. Δεν υπάρχει επαφή με κανένα άλλο κόμμα. Δεν μπορούσα να αντέξω σε ένα κόμμα που αποφασίζει ένας».

«Κάποια στιγμή κάποιος επιλέγει. Δεν μπορώ να δεχθώ να αποφασίζουν άλλοι για μένα ερήμην μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος, επιπλέον, βουλευτής, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για τις προθέσεις «πολλών», όπως είπε, μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, τόνισε ότι «η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο εδώ και 7 μήνες. Ο καθένας μας προσπαθούσε να συγκρατήσει τον άλλον να μείνουμε στο κόμμα».

Για το non paper, ο βουλευτής επισήμανε ότι φτιάχτηκε από το γραφείο του Πάνου Καμμένου. «Το άφησε ο ίδιος στην Προεδρία της Δημοκρατίας και αισθάνομαι άσχημα γιατί αδικήσαμε την Προεδρία της Δημοκρατίας», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Με εξοργίζει γιατί τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να τον χρησιμοποιεί κανένας. Τις μέρες που έγινε το επεισόδιο πιστέψαμε τον Πάνο Καμμένο».