Νέο Εθνικό Σχέδιο και Εθνικός Συντονιστής για τα Ναρκωτικά

Ξανθός: Σχεδιασμός που θα ξεπερνά τα όρια μίας κυβερνητικής θητείας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:19
21/02/2019
Νέο Εθνικό Σχέδιο και Εθνικός Συντονιστής για τα Ναρκωτικά
3
loading

Τον νέο Εθνικό Συντονιστή για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, Χρήστο Κουϊμτσίδη παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Υγειάς Ανδρέας Ξανθός στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, στο υπουργείο Υγείας.

Κατά την εισηγητική του ομιλία ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στον Χρήστο Κουϊμτσίδη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν επιστήμονα εγνωσμένου κύρους με σταδιοδρομία στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος θα συμβάλει καθοριστικά στη συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται στη χώρα μας.

Ο Ανδρέας Ξανθός είπε ότι στόχος της πολιτικής του υπουργείου για το ζήτημα των ναρκωτικών είναι «μέσα από συλλογική προσπάθεια να υπάρξει μια ολιστική, συνεκτική και αποτελεσματική παρέμβαση που, και θα προσφέρει άμεσα και ορατά  αποτελέσματα στην κοινωνία και στα ίδια τα εξαρτημένα άτομα. Στόχος μας είναι η καθολική κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού που θα βασίζεται σε ένα μακρόπνοο σχεδιασμό, ο οποίος θα ξεπερνά τα όρια μίας κυβερνητικής θητείας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε τέλος, στο νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και περιέχει σημαντικές και πρωτοποριακές -για τα ελληνικά δεδομένα-  παρεμβάσεις, όπως είπε, ενώ αναφέρθηκε στους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης, τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Ένταξης (ΚΟΙΣΕΝ) και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ναρκωτικών για ιατρική χρήση.

Από την πλευρά του ο  νέος Εθνικός Συντονιστής για τα Ναρκωτικά, Χρήστος Κουϊμτσίδης, ανέφερε ότι στην Ελλάδα έχει γίνει ήδη μεγάλη προσπάθεια στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών και αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει σωστός συντονισμός δράσεων, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο για την κοινωνία, όσο και για τον ίδιο τον χρήστη ουσιών.

Τόνισε ακόμα, ότι σε αυτήν την προσπάθεια θα συμβάλουν σημαντικά τα στοιχεία και τα παραδείγματα που υπάρχουν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αφού πρώτα αξιολογηθούν αυστηρά και προσαρμοστούν στις ανάγκες τις χώρας μας.

Σημείωσε τέλος, ότι από τη λειτουργία της επιτροπής περιμένει, έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που ακόμα και μέσα από διαφωνίες και αντιθέσεις, θα μπορεί να συνθέσει ένα καθαρό και σαφές μήνυμα προς την κοινωνία.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι συμμετέχοντες στην Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, που μίλησαν για τους στόχους και τις προσδοκίες τους από τη λειτουργία της επιτροπής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΓΝΩΣΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ
  ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ( ΝΑΣΑ----ΚΙΡΜΙΤΖΗΣ)............

 2. avatar ξανθε ποτιζεις τιποτα τον πολακη και δεν μπορει να ηρεμησει?????

  θελει να καλυψει τιποτα με τις βρισιες???ειναι αρρωσταρης??????εσενα σε εβρισε ποτε??????

 3. avatar ρε ξανθε..δεν ντρεπεσαι να μενεις με ενα βρωμοστομο

  [...].....που βριζει ολη μερα ολο τον κοσμο???βροντα τα κατω και σηκω φυγε...αξιοπρεπει α δεν εχεις????μας εκανε ρεζιλι.....βγαινει μονο στην ερτ ...στα κομματοσκυλα για να λεει οτι θελει???γιατι δε δεχεται ερωτησεις απο αλλα καναλια??τι φοβαται??????λαδιαρης ειναι?????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει