Χαρίτσης: Στρατηγική επιλογή η συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου

«Συσπείρωση που μπορεί να γίνει μόνο με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:54
18/02/2019
Χαρίτσης: Στρατηγική επιλογή η συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου
6
loading

«Ως κυβέρνηση, αλλά και ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κάνει τη στρατηγική επιλογή για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης στον Alpha 9,89, σημειώνοντας ότι «σε αυτή τη στρατηγική εντάσσονται όλες οι κινήσεις του τελευταίου διαστήματος», συμπεριλαμβανομένου του ανασχηματισμού.

«Αυτό δεν ξεκινά τώρα, γίνεται εδώ και καιρό», διευκρίνισε ο υπουργός, ο οποίος δήλωσε ότι «η έξοδος από τα μνημόνια που αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, καθώς και η στροφή της ΝΔ προς την Ακροδεξιά, αλλά και η σύμπλευση, δυστυχώς, της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ μαζί της, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για τη συσπείρωση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Συσπείρωση που μπορεί να γίνει μόνο με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε τη στάση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ αναντίστοιχη με την επιθυμία του κόσμου της Κεντροαριστεράς, που αντιλαμβάνεται ότι απέναντι στην ακροδεξιά διολίσθηση της ΝΔ είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί ένας προοδευτικός πόλος, με διατήρηση, βεβαίως, της διακριτότητας και της αυτονομίας κάθε συλλογικότητας, κίνησης και προσώπου που συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Θορπ.

  Όσο πιο πολύχρωμη είναι η κουρελού τόσο πιο ευφάνταστη είναι !

 2. avatar αυτό

  το προοδευτικό με ενθουσιάζει. Πες κι' άλλα τέτοια αχρηστερέ μισθοφόρε συντροφοφασιστάκο

 3. avatar Τoυλάχιστον 159 βουλευτές η Νέα Δημοκρατία…

  Στον ιστότοπο http://www.politico.eu της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύονται συνεχώς στοιχεία για τις δημοσκοπήσεις οι οποίες διεξάγονται στις χώρες – μέλη. Για να προσπελάσετε τα στοιχεία για την Ελλάδα, ακολουθήστε τη διαδρομή: http://www.politico.eu ----> European Elections ----> GR, (eece).Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από συνδυασμό όλων των δημοσκοπήσεων, (δηλαδή και των γνωστών δημοσκοπήσεων της πλάκας από φιλοσυριζαίϊκες εταιρίες όπως η Palmos Analysis, η ALCO, η Kappa Research, η Rass, η Pro Rata, η Vox Pop Analysis κ.ά.) και ενημερώνονται τακτικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά: Νέα Δημοκρατία 36,89 % και 159 βουλευτές, Σύριζα 26,48 % και 78 βουλευτές, Χρυσή Αυγή 8,39 % και 24 βουλευτές, Κίνημα Αλλαγής 6,77 % και 20 βουλευτές και ΚΚΕ 6,21 % και 18 βουλευτές. Δηλαδή, η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη θα νικήσει τον Σύριζα με διαφoρά 10,41 % και θα μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας το 2020 συνεργαζόμενη με τη Χρυσή Αυγή. Στην πραγματικότητα η Νέα Δημοκρατία προηγείται του Σύριζα με σημαντικά μεγαλύτερη διαφορά από το 10,41 % και θα εκλέξει σημαντικά περισσότερους βουλευτές από τους 159.

 4. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΔΕΝ ΜΑΣ χ....ς ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΑΚΙ............
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΛΙΝΑΤΣΑ............
  ΜΟΝΟ ΨΕΜΑ, [...]
  ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΔΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΠΛΟΙΣΙΟΠΑΡΟΧΑ, ΚΑΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ....
  .

 5. avatar Δώσαμε δώσαμε

  Δεν υπάρχουν άλλα τσουρούκια γιά τον δημοκρατικό σας πόλο.Κάνε κανένα ταξείδι στό βόρειο πόλο μπας καί βρείς κανένα Εσκιμώο.

 6. avatar simply

  πρόοδος και σύριζα έννοιες αντίθετες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει