Καμμένος: Εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους οι 3 βουλευτές των ΑΝΕΛ

«Δημοσιογράφος από κυβερνητικό μέσο, μου είπε ότι μου την είχαν στημένη»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6:10
14/02/2019
Καμμένος: Εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους οι 3 βουλευτές των ΑΝΕΛ
20
loading

«Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Κανένας από τους τρεις βουλευτές που έγιναν υπουργοί δεν στήριζαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας, πρώην κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ρουά Ματ» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Ο κ. Καμμένος είπε μεταξύ άλλων ότι «ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις».

«Αναγνωρίζω ότι έπεσα έξω σε ανθρώπους. Στον Τέρενς Κουίκ που τον έκανα δύο φορές υπουργό και δεν είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών», συνέχισε ο κ. Καμμένος.

«Συγκυβέρνησα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ,σε μία πορεία που ήταν ενδιαφέρουσα. Είχαμε δύσκολη σχέση μεταξύ δύο κομμάτων που είχαν διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές. Ο κύριος στόχος επετεύχθη: Η σταθερότητα επικράτησε στη χώρα, και στα υπουργεία που ανέλαβαν οι ΑΝΕΛ, πέτυχαν», είπε ο κ. Καμμένος.

«Έγινε μεθόδευση για να χάσουν οι ΑΝΕΛ τη φωνή τους στη Βουλή. Δημοσιογράφος από κυβερνητικό μέσο, μου είπε ότι μου την είχαν στημένη. Δεν με ήθελαν εκείνοι που από τη στιγμή που πήγα στις ΗΠΑ θέλησαν να δημιουργήσουν την λεγόμενη αριστερή παρένθεση. Ο κ. Βούτσης συμμετείχε σε μια μεθόδευση. Μου πήραν βουλευτές σε αντάλλαγμα υπουργεία. Η σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα ήταν αληθινή. Δεν περίμενα από τον κ. Τσίπρα να μου πάρει βουλευτές. Ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το Plan B έναντι του «Σκοπιανού» που συζήτησε στις ΗΠΑ και είπε πως μετά είδε δημοσιεύματα για αποστασίες στα ΜΜΕ. «Αν μπορείς να πετύχεις να υπάρξει συμφωνία στρατιωτική με τα Σκόπια, προχώρα την, μου είπε ο κ. Τσίπρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση γιατί δεν έριξε την κυβέρνηση όταν κατέθεσε πρόταση μομφής η ΝΔ τον Ιούνιο, ο κ. Καμμένος εξήγησε πως υπήρχαν πολλά ανοιχτά μέτωπα συμπληρώνοντας πως τότε η πρόταση της ΝΔ δεν μπορούσε να συγκεντρώσει 151 βουλευτές.

Στη συνέχεια κατηγόρησε όσους βουλευτές προέρχονται από το κόμμα του και στηρίζουν την κυβέρνηση, λέγοντας ότι κατά το παρελθόν δεν στήριζαν τον όρο «Μακεδονία».

«Ούτε ο κ. Κουίκ, ούτε η κ. Κουντουρά έλεγαν να δοθεί ο όρος "Μακεδονία" στη γειτονική χώρα. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Αναφορικά με τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος είπε: «Εάν δεν ήταν οι ΑΝΕΛ, θα γινόταν η συμφωνία με τον Ισραήλ; Με τον Σίσι κάναμε την καλύτερη συμφωνία όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στήριζαν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Βοήθησα τον πρωθυπουργό για να λάβει αποφάσεις σωστές ώστε να καταστεί η Ελλάδα ο καλύτερος εταίρος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στη θέση όχι ως αριστερός πρωθυπουργός, αλλά ως ένας πρωθυπουργός που αναγνωρίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας υπαγορεύουν να είναι στραμμένη προς τη Δύση».

Για το εάν θα χαρακτήριζε «προδότη» τον Αλέξη Τσίπρα που συνομολόγησε στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Καμένος απάντησε: «Όποιος ευσυνείδητα παραδίδει τον όρο της Μακεδονία που είναι μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τότε κάποιος συμμετέχει σε σχεδιασμούς που μπορούν να χαρακτηριστούν προδοτικοί. Είναι προδοτική η συμφωνία, θεωρώ λάθος του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Είναι συμφωνία που προδίδει τα εθνικά δίκαια και είναι μια συμφωνία προδοτική».

«Ό,τι και να γίνει τη συμφωνία των Πρεσπών θα τη συζητήσουμε μετά τον Μάρτιο, μου είπε ο κ. Τσίπρας. Τον πίεσε η κ. Μέρκελ γιατί οι Αμερικάνοι δεν πιέζουν», πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως είναι «στενοχωρημένος για τον τρόπο που λειτούργησε ο κ. Τσίπρας και που τους εξαγόρασε με καρέκλα. Δεν φτάσαμε σε σημείο όμως να υπάρχουν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ούτε θεωρώ ότι ξεφτιλιστήκαμε μετά από τέσσερα χρόνια στον ελληνικό λαό», προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν νιώθει προδομένος.

«Ό,τι και να έκαναν οι ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσε να σωθεί η Μακεδονία. Γιατί και η κυβέρνηση να έπεφτε, θα την ψήφιζε ο κ. Μητσοτάκης γιατί έχει την ίδια άποψη με τον κ. Τσίπρα», υποστήριξε.

O Πάνος Καμμένος κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τον Νίκο Κοτζιά για τα πεπραγμένα του στο ΥΠΕΞ αφήνοντας αιχμές για τις σχέσεις του με τον Τζορτζ Σόρος.

«Ο φάκελος που κατέθεσα περιλαμβάνει γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ που λένε να μην υπογράψει ο κ. Κοτζιάς με την εταιρεία του Σόρος για τις βίζες. Έχω στοιχεία για τον Κοτζιά και τον Σόρος. Για να πάω να καταθέσω στη Δικαιοσύνη, θα πρέπει να κληθώ από τον εισαγγελέα. Είναι υποχρέωση του εισαγγελέα να διερευνήσει το θέμα και δεν έχω κληθεί προς το παρόν», είπε ο κ. Καμμένος.

Για τον καυγά που είχε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κατά τη συνεδρίαση του επεισοδιακού υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Καμμένος είπε: «Σε εκείνο το υπουργικό ήταν να μην έρθει ο κ. Κοτζιάς. Τελικά ήρθε και μπήκε μέσα – και επειδή είχε τη μύγα – δημιούργησε το θέμα. Φώναζε ότι ο Καμμένος μου στέλνει μηνύματα και άρχισε να εκστομίζει ασυναρτησίες».

Για τις άδειες στον αρχιεκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα ανέφερε ότι έχει συζητήσει το θέμα με τους εκάστοτε υπουργούς Δικαιοσύνης και συνέχισε:

«Στα θέματα των δικαιωμάτων έχει ευαισθησία ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τους εξήγησα ότι αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν και με τις διεθνείς σχέσεις. Έχουν ενοχληθεί πολύ οι Αμερικανοί με τις άδειες στον Κουφοντίνα».

Παράλληλα τόνισε ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει έναν τρόπο παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο που επιτρέπει το Σύνταγμα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «λάθος» την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφησε μία περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα. Η παρουσία της με ενόχλησε».

Ερωτηθείς για τις απομακρύνσεις Φίλη και Κοτζιά από την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος τόνισε: «Δεν έχω "φάει" κανέναν υπουργό. Ο πρωθυπουργός, όταν υπήρχε μία σύγκρουση σε επίπεδο συγκυβέρνησης, έπαιρνε από μόνος του τέτοια μέτρα, που έλυναν τα προβλήματα».

Αναφορικά με τη διεξαγωγή εκλογών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «θα προσπαθήσει να τις κάνει τον Οκτώβριο, αλλά δεν θα μπορέσει να φτάσει μέχρι εκεί».

«Δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος για να μπορέσει να εξαντλήσει την τετραετία ο κ. Τσίπρας. Από την ώρα που ήρθε η συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση, για εμάς, δεν υπάρχει. Εμείς ζητάμε άμεσα εκλογές» είπε.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στον διάδοχό του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Ο κ. Αποστολάκης είναι ένας εξαιρετικός υπουργός. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα προασπίσει τις ελληνικές σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Μακάρι οι Τούρκοι να καταλάβουν ότι το συμφέρον τους είναι να έχουν καλές σχέσεις με την Ελλάδα και ότι πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά. Η Τουρκία, όσον αφορά τη διπλωματίας της, προσπαθεί να προσεγγίσει την Ελλάδα. Αυτό που με ενόχλησε ήταν η αναφορά αρχή διαλόγου για την υφαλοκρηπίδα. Είναι κάτι που φεύγει από τις ελληνικές θέσεις».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar Sotiris

  δεν είναι εξαιρετικά περίεργο να ξύπνησες την προεκλογική περίοδο ? ? ?
  άσε ρε αρχιψεύτη Προδότη, ....δεν θα πάρουμε ......

 2. avatar Διαλέγετε και παίρνετε !

  Στο χωριό μου , αυτούς που εξαγοράζονται αλλά και τα αφεντικά τους, τους λέμε πουλημένα τομάρια ......

 3. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  ''Ηθελες τα κι επαθες τα'', ''μωρη παρθενα''.
  Εμπιστευτηκες ''φιδια''.

 4. avatar Rip

  Η χαρά του συνομωσιολόγου...
  Πάνος στο... σκάι!
  Προσεχώς στο Λιακόπουλο!

  1. avatar στο καψωχα θα παει…….

   στο γιαννουλη.........στο φασουλα......στο μπερζανη.......στον Αρβανιτη.......στο ραπανο.....κα......κα......κα.......

  2. avatar η ερτ

   ειναι αποκλειστικα για συριζοπουλα......δες μια εκπομπη......και θα κανεις εμετο......προχθες εκαναν εκπομπη....αρβανιτης και αν.πετροπουλος απο αυγη......γιαννης κερνα...γιαννης πινει...ολα δικα μας....και ο λαος να πληρωνει προπαγανδιστες

  3. avatar σας ριχνει μολοτωφ τωρα……

   η ερτ αυτη τη δουλεια εκανε μηνες τωρα....αλλα οι βλακες ηταν μεθυσμενοι απο την εξουσια....πανο δεν καταλαβες...οι εκπομπες της ερτ αυτο εκαναν ...καψωχας ακριδα ....κοτρωτσος......κτλ

 5. avatar olymbitis

  «Δημοσιογράφος από κυβερνητικό μέσο....»
  Αυτή η βαθιά ριζωμένη αρρωστημένη λογική της κρατικότητας των μέσων, τη στιγμή που όλοι οι φορολογούμενοι πληρώνουμε ώστε να απολαμβάνουμε ισορροπημένη και αμερόληπτη ενημέρωση, είναι μια μεγάλη μούντζα σε εμάς και τη δημοκρατία που νομίζουμε ότι έχουμε ως πολίτευμα, αλλά οι πολιτικοί μας έχουν άλλα κατά νου και πράξη.
  Και δεν άκουσα κανέναν να διαμαρτύρεται για τη λογική και την πρακτική αυτή.

  1. avatar μονο εγω διαμαρτυρομαι…….

   αλλα εγω τα γραφω εγω τα ακουω......3000κομματικοι......ελεος.....ειναι βεβαια και καποιοι που δεν μπορουν να μιλησουν γιατι ο παπας καραδοκει....

 6. avatar Τωρα κλαις

  και τριγυρνάς στα κανάλια να λες τον "πόνο" σου, άχρηστε μακεδονομάχε του βόλου! πολιτικέ της καρέκλας που αποστασιοποιηθηκες ΟΤΑΝ το ΕΓΚΛΗΜΑ ειχε ΓΙΝΕΙ ! τώρα είναι πολύ αργά για να μαζέψεις ΕΘΝΙΚΑ ψηφαλακια , τα μάζεψαν άλλοι, πιο καθαροί και σταθεροί στις απόψεις τους !

 7. avatar ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ

  ΔΕΝ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΟΠ ΕΒΑΛΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΡΕΝΩ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ!!!?

  1. avatar olymbitis

   Πότε ήταν τοπ ρε μεγάλε; Μας δουλεύεις; Τα δεκανίκια είναι τοπ γι’ αυτό που κάνουν, όχι γι’ αυτό που είναι....

 8. avatar ΜΠΑΜΠΗΣ

  Αυτός ο μπούλης παρίστανε και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Η απόλυτη ξεφτίλα για τον Ελληνικό Στρατό.

 9. avatar Γιατί ακόμη

  Πιστεύω οτι παίζεις ένα κακό θεατράκι Πάνο , ειναι όλα στημένα μπάς και κάποιοι αφελείς σε ξαναβάλουν στη Βουλή και τότε ως δια μαγείας .....ξανά με το ψεύτη ; Δεν μας ειπες για εκείνα τα καραγκιοζιλίκια όπως : στα τέσσερα εσείς ! Τι έγιναν ; Δηλαδή τώρα εσύ και προσκυνημένος και ψευτοδαρμένος ( θέατρο) , σε τι φάση βρίσκεσαι και καλά αντιμερκελιστή αλλά τελικά φοροεισπράκτορας της Frau ; Δεν σταματάς τα παπατζιλίκια!;....

 10. avatar Ξενιαστος παλαβιαρης????

  Αφού δεν τους έπαιρνες μαζί σου στο ΜΟΝΑΚΟ για να ξεσκάσουν τα παιδιά καλά έκαναν

  1. avatar απουσιαζαν στη κινα

   ο κοικλης ολο ταξιδια....απο μακεδονομαχος...εγινε ξεπουληταρι.....

 11. avatar Ξενιαστος παλαβιαρης????

  Αφού δεν τους έπαιρνες μαζί σου στο ΜΟΝΑΚΟ για να ξεσκάσουν τα παιδιά καλά έκαναν

 12. avatar Ν. Τρ.

  Με αυτήν την διευρυμένη έννοια άντε να βρεις ποιος δεν θεωρείται εξαγορασμένος.

 13. avatar Ντροπή

  Εάν είχατε παραιτηθεί πριν ένα χρόνο όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματευσεις, μπορεί και να μην φτάναμε ως εδώ. Η ευθύνη βαραίνει εσένα και μόνο εσένα. Το τρένο εκτροχιάστηκε τελικά Πανουλη...και μηχανοδηγός ήσουν εσύ και ο φίλος σου ο Αλέξης. Ο κόσμος δεν ξεχνάει

 14. avatar Παλαιος

  Αν θυμαμαι καλα και καποιος αλλος ειχε εξαγοραστει με το Υπουργειο Εθνικης Αμυνας για πεντε χρονια τυφλης υπακοης στον Τσιπρα. Το ονομα του ομως, μου διαφευγει. Μπορει να βοηθησει καποιος;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει