«Μετάβαση στην πράσινη αναπτυξιακή πολιτική»

Στη συνεδρίαση του Δικτύου Ηγετών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ο Γ. Παπανδρέου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:53
30/11/2012
«Μετάβαση στην πράσινη αναπτυξιακή πολιτική»
11
loading

Στην ευρωπαϊκή κρίση, που δεν είναι μόνο κρίση χρέους, αλλά και ζήτημα ανταγωνιστικότητας «η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με την μετάβαση της της Ευρώπης σε μια πράσινη αναπτυξιακή προοπτική, με ανάλογες επενδύσεις στις υποδομές, τις μεταφορές, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εκπαίδευση και την έρευνα» αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δικτύου Ηγετών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της ανεργίας που «ταλανίζει ιδιαιτέρως τη Νότια Ευρώπη» και το οποίο «πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινές πολιτικές στην Ε.Ε. και με την προώθηση καινοτόμων προγραμμάτων εκπαίδευσης».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε ακόμα για τα ζητήματα δημοκρατίας και εκπροσώπησης, υποστηρίζοντας ότι προσλαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στην ΕΕ και των επιπτώσεων από την κρίση, «που απαιτούν την ανάληψη τολμηρών πρωτοβουλιών και αποφάσεων για την προώθηση μεγάλων θεσμικών αλλαγών».

Ανέφερε ότι πρόκειται για ζητήματα καθοριστικά και για το μέλλον της Βόρειας Αφρικής και του Αραβικού κόσμου, πολύ περισσότερο μετά την Αραβική Άνοιξη, ενώ, λόγω των σημαντικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, πρότεινε τη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου για τη Μεσόγειο, αλλά και την πραγματοποίηση σειράς περιφερειακών συναντήσεων, για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Το Δίκτυο Ηγετών, στη συνεδρίαση του οποίου συμμετείχε ο κ. Παπανδρέου κατά το διήμερο της περασμένης Τετάρτης και Πέμπτης, συγκροτήθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και λειτουργεί υπό την εποπτεία του οικονομολόγου, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και συμβούλου του γγ του ΟΗΕ Τζέφρι Σακς.

Σκοπός του Δικτύου, είναι να συμβάλλει με ιδέες και προτάσεις σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα και συγκεκριμένα:

- Τη σύνταξη έκθεσης για τους στόχους που πρέπει να θέσει ο ΟΗΕ, μετά την ολοκλήρωση, το 2015, του Προγράμματος των Στόχων της Χιλιετίας και ειδικότερα για τα ακόλουθα ζητήματα: Βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη, Ανισότητες- Φτώχεια, Υγεία- Παιδεία- Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη, Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας.

- Τις Μεγάλες Θεσμικές Αδυναμίες- Ζητήματα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και Δημοκρατίας.

- Την Αντιμετώπιση Συγκρούσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar ΔΑΣΚΑΛΟΣ

  ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ .ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ.

 2. avatar mikela

  Η πρασινη αναπτυξη θα ερθει πως? βαφοντας τα σπιτια μας ολοι πρασινα? γιατι κατι αλλο σαν λυση δεν βλεπω

 3. avatar thalex

  Απορίες; 1) Έχουν διαβάσει το βιογραφικό του πριν τον καλέσουν; 2) Καταλαβαίνει αυτά που του έχουν γράψει ή απλά κάνει ανάγνωση; Εχω και άλλες πολλές αλλα θα τις κόψουν.

 4. avatar Panagiotis Doukas

  ΑΠ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΠΡΑΣΙΝΑ

 5. avatar thanasis

  Την πρασινη αναπτυξη την φαγανε τα πρασινα αλογα.

  1. avatar Sotiris

   και ποιός είσαι εσύ βρε Θανάση που λες τέτοια σε τέτοιο παλληκάρι ! έβγαλε πόρισμα κανείς εισαγγελέας, ασκήθηκε καμμία δίωξη ?
   επειδή ένας και μόνο ένας μπήκε μέσα γενικεύεις ? ? αυτό συμβαίνει και στα καλύτερα τα σπίτια !
   δεν ντρέπεσαι ? τέτοιοι αδαμάντινοι χαρακτήρες και εσύ να τους σπιλώνεις ? ντροπή ! αίσχος !
   Εγώ πάντως για να ξέρεις, έχω δηλώσει και συνέχεια θα δηλώνω όποτε μιλάει ο εν λόγω, ότι εφ\' όσον του επιτρέπεται να μιλάει και του δίνουν λόγο όποιοι και νάναι αυτοί που του δίνουν λόγο, είμαι ΒΛΑΞ . -

 6. avatar eltassos

  που εισαι κα Μπιρμπιλη να τον ακουσεις να τον καμαρωσεις

 7. avatar Panagiotis Doukas

  ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ

 8. avatar finmachine

  Ρε παιδιά!!!!! τούτος δω θα μας τρελάνει!!!

 9. avatar Tsouxtra

  Είμαι στα πρόθυρα εγκεφαλικού ! Παρακαλώ μην δίνετε άλλες \"πληροφορίες\" για τον καραφλό εισπράκτωρα !

 10. avatar ax_koula

  Ακόμη βγαίνει και μιλάει αυτός!!!! Ε ρε θράσος!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει