«Πραγματικά πιστεύω πως μέσα στο πολιτικό στερέωμα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, μία μέρα μετά την ορκωμοσία του ως βουλευτή και τη δήλωσή του ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας της.

«Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι αριστερός, το ξεκαθαρίζω. Αλλά του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, και επειδή έχω δουλέψει και μαζί του δύο χρόνια παρά τω πρωθυπουργώ, μπορώ να σας πω ότι σκέφτεται πολύ εθνικά, πολύ πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί», ανέφερε ο κ. Κουίκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 20 Οκτωβρίου. Όσο για το τι θα κάνει ο ίδιος σε αυτές τις εκλογές, σημείωσε: «Ας φθάσουμε κοντά στις εκλογές τον Οκτώβριο και θα κάνω κουβέντα και μαζί του».

Αναφορικά με τα όσα του καταλογίζει ο Πάνος Καμμένος για την επιλογή του να κρατήσει τη βουλευτική έδρα που έλαβε μετά την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, εξήγησε: «Εδώ και 15 ημέρες περίπου μέσω ενδιάμεσου, γιατί δεν ήθελα να μιλήσω απευθείας, είχα καταστήσει σαφές και σε καθημερινή βάση στον Πάνο Καμμένο ότι με την ορκωμοσία μου θα δήλωνα βεβαίως τη δεδηλωμένη των 151, όπως είχε κάνει ο κ. Ζουράρις και ο κ. Παπαχριστόπουλος, αλλά δεν θα δήλωνα ανεξαρτητοποίηση και θα παρέμενα, ακριβώς γιατί, ξέρετε κάτι, μπορεί να με διώξανε με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα χειροκροτώντας όρθιοι στο Εθνικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο από τους ΑΝΕΛ και με σκληρά λόγια και με χαρακτηρισμούς που δεν μου αρμόζουν όλους αυτούς τους μήνες, αλλά καθώς θα έκλεινε η πόρτα του σπιτιού πίσω, ενός σπιτιού που έχτισε με πολύ κόπο ο Καμμένος, όπου έβαλα όμως και εγώ πολλά λιθαράκια μέσα, δεν θα το γκρέμιζα. Θα έμενα εκεί και από εκεί και πέρα βεβαίως θα ήταν απόφαση άλλου αν θα ήθελε να με διαγράψει ή όχι. Εγώ όμως έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω πολιτικά και ηθικά. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήρθαν αλλιώς, και έτσι το έλυσε η ζωή το θέμα».

Ο ίδιος ανέφερε πως ήλπιζε ότι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν θα διαγραφόταν και αποκάλυψε ότι «όταν μου ήρθε το μήνυμα ότι διεγράφη ο Παπαχριστόπουλος στεναχωρήθηκα».

Αναφορικά με τις παλιότερες θέσεις του για το ζήτημα της ονομασίας, ανέφερε: «Καθώς η ζωή εξελίσσεται και έχουμε και έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή, κάποια στιγμή έπρεπε να σκέφτεσαι εάν πρέπει να κάνεις ένα βήμα που ίσως σε στεναχωρεί, ίσως σε ματώσει, αλλά που δεν θα σε οδηγήσει στο μέλλον να γυρίσουν και να σου πουν γιατί δεν είχες προλάβει καταστάσεις».

Για τον Πάνο Καμμένο δήλωσε: «Ο Πάνος Καμμένος είναι από τους ελάχιστους οι οποίοι σηκώνουν ανάστημα απέναντι σε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα και κυρίως σε εκείνους που θέλουν να εξακολουθούν να παίζουν το ρόλο του νταβατζή», Τον χαρακτήρισε ακόμα πατριώτη, ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν υπάρχουν περιθώρια ενδεχόμενης συνεργασίας του εκ νέου με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, μετά από τις βαριές κουβέντες που έχει πει για τον ίδιο.