Στο θέμα της αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής αναφέρθηκε μέσω τηλεοπτικών του δηλώσεων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος -μεταξύ άλλων- επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα αντέξει ακόμη έναν εκβιασμό, ακόμη κι αν αυτός έρθει αυτήν τη φορά από τον Πάνο Καμμένο.

«Πρόκειται για μια σύνθετη κατάσταση και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να δείχνουμε μια εικόνα συναλλαγής κάτω από εκβιασμούς Καμμένου», είπε αρχικά ο βουλευτής Τρικάλων.

Με δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε ότι «η Βουλή έχει μια πολύπλοκη κατάσταση και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί», για να προσθέσει ότι πρέπει να υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή με κοινοβουλευτικές ομάδες μεγαλύτερες από δέκα μέλη, αλλά στην πορεία οι βουλευτές τους μειώθηκαν σημαντικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «υπάρχει μια σειρά από εκκρεμότητες που έχει μπροστά της η Βουλή, πχ. αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ή για θετικά μέτρα και άλλα ζητήματα». Και πρόσθεσε ότι: «Αυτά πρέπει να προχωρήσουν».

Για τον τρόπο που αλλάζει η μορφή του Κοινοβουλίου, με διάφορους βουλευτές να μετακινούνται από τα κόμματα με τα οποία εισήλθαν στη Βουλή, σχολίασε: «Ποιος σας είπε ότι το επόμενο Κοινοβούλιο θα είναι με καλύτερες καταστάσεις. Η συμπεριφορά των βουλευτών δεν ξέρετε πώς θα εξελιχθεί», με τον Γιώργο Παπαδάκη να σημειώνει ότι «πρόκειται για φαιδρές καταστάσεις».

Ωστόσο, σημείωσε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει θέση για στήριξη των αλλαγών του Κανονισμού της Βουλής, κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια, τότε θα συνταχθεί με αυτήν. «Όταν πρόκειται για ζητήματα στα οποία έχει πάρει αποφάσεις η Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν μπορώ να κάνω τον αντάρτη. Μπορώ να παραιτηθώ».

Για το εάν έτσι υποκύπτει στους εκβιασμούς Καμμένου, τόνισε: «Η Βουλή και οι κυβερνήσεις μας άντεξαν διάφορους εκβιασμούς από τους δανειστές και παρά τα εθνικά προβλήματα. Ακόμη έναν εκβιασμό Καμμένου, τι να κάνουμε, θα τον ανεχτούμε κι αυτόν».