Επίσκεψη στην Τουρκία μέσα στον Φεβρουάριο προγραμματίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο OPEN.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, σημείωσε πως, επιλέγει να έχει μία τακτική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς πιστεύει πως, όπως έχουν τα πράγματα, η μόνη δυνατότητα μιας ουσιαστικής επικοινωνίας είναι σε ανώτερο επίπεδο.

Ξεκαθάρισε πάντως πως δε φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, υπογραμμίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους και τονίζοντας πως όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι για τα δίκαια της πατρίδας μας.

Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως ήθελε πολύ και εκείνη εδώ και καιρό να έρθει στην Ελλάδα, αλλά ήθελε και ο ίδιος να την προσκαλέσει μετά το τέλος της κρίσης για να αναδειχθεί η στήριξή της, καθώς, όπως επεσήμανε, η Άνγκελα Μέρκελ έπαιξε έναν καθοριστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια. Όπως σχολίασε, η Γερμανίδα καγκελάριος έχει και ευθύνη, αλλά πιστώνεται και τα θετικά που έγιναν τα τελευταία χρόνια.