Τον Γιώργο Αυτιά, το δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ που παρουσιάζει την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό και τις συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη μείωση στις συντάξεις το 2019, η οποία τελικά δεν θα εφαρμοστεί. Αφού αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που υπήρχαν για τις μειώσεις στις συντάξεις έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στο Γιώργο Αυτιά. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας: «Δημοσιεύματα κατατρομοκρατούσαν τους συνταξιούχους. Και να οι πίνακες με τις μειώσεις και να οι εκπομπές. Θα πρέπει αυτός ο φίλος μου ο κύριος Αυτιάς να είχε περάσει πολύ δύσκολες μέρες να κάθεται σαν αριθμομηχανή να υπολογίζει πόσο χάνει κάθε ένας συνταξιούχος… Τώρα τσιμουδιά. Κανείς δεν βγάζει υπολογισμούς για να δείξει τι σώζεται».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη ότι 500.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους της τάξεως των 20 ευρώ μηνιαίως. «Αυτό το 20αρικο της αύξησης είναι η απόδειξη του πόσο σημαντικό είναι να κυβερνά μια κυβέρνηση που έχει έγνοια τον αδύναμο».