Ενήμερος για το περιεχόμενο της λίστας Φαλσιανί είναι εδώ και δύο μήνες ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Όπως δημοσιεύουν «τα Νέα», ο Θόδωρος Δραβίλλας, που τοποθετήθηκε στην κορυφή της ΕΥΠ, ενημερώθηκε λεπτομερώς για το περιεχόμενο του καυτού αρχείου με τα περίπου 2.000 ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζα της Γενεύης, από τον άνθρωπο που έφερε στην Ελλάδα τη σχετική λίστα.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μπίκα, πρώην διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος μεσολάβησε για να περιέλθουν στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης τα ονόματα των εκατοντάδων φοροφυγάδων.

Λόγω της πρόθεσης της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, εκείνη την εποχή, Κριστίν Λαγκάρντ να βοηθήσει, η λίστα δόθηκε στις ελληνικές Αρχές με ελάχιστο κόστος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λίστα έφτασε στην Κατεχάκη και στη συνέχεια παραδόθηκε το Δεκέμβριο του 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η περιβόητη λίστα αποτελεί υλικό το οποίο είχε υποκλέψει υπάλληλος ελβετικής τράπεζας και στη συνέχεια το αγόρασε η γαλλική κυβέρνηση.

Στο εν λόγω CD περιλαμβάνονται και ονόματα Ελλήνων φοροφυγάδων που είχαν καταθέσεις στην ανωτέρω τράπεζα. Μέσω της διπλωματικής οδού η λίστα έφτασε, όπως φαίνεται στην Αθήνα και σήμερα αγνοείται η τύχη της.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι ζήτησε στις αρχές του 2011 έρευνα από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη, για τους μεγαλύτερους καταθέτες που περιλαμβάνει η λίστα, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους παρέδωσε το υλικό στον πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, που είχε διαδεχθεί τον κ. Καπελέρη στο τιμόνι του ΣΔΟΕ.