Διαψεύσεις και ανακοινώσεις έχει προκαλέσει ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σε εφημερίδες για συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών έγινε μια μυστική συνάντηση στη Μονή Πετράκη στις 8 το πρωί -κατόπιν αιτήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη– σε χρόνο που τοποθετείται πριν το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα-Ιερώνυμου στο μέγαρο Μαξίμου (στις 6 Νοεμβρίου) και μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (στις 30 Οκτωβρίου) όπου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μόνο στο ζήτημα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Μητσοτάκης πήγε με στη θέση ότι «ο Τσίπρας είναι άθεος», ενώ «εγώ είμαι χριστιανός». Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος απάντησε ότι η Εκκλησία συνομιλεί και συνδιαλέγεται με όλες τις κυβερνήσεις.

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής

Με ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύτηκαν στην «Αυγή», το «Documento» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοιά του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα».

«Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τυχοδιωκτικής στάσης δεν είναι άλλο από τη στάση του στη συμφωνία της εκκλησίας με την πολιτεία. Ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος! Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό.

Πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε μέσω διαρροών και κατόπιν εορτής, τη μυστική συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, επιβεβαίωσε, επίσης κατόπιν εορτής, τη μυστική του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τόσο ο αρχηγός της ΝΔ όσο και ο Μητροπολίτης Πειραιώς ισχυρίζονται πως παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν λίγο πριν τις ανακοινώσεις για την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας, το θέμα δεν συζητήθηκε.

Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις…» τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου.