Ένταση επικράτησε το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ότι στο Πολυτεχνείο το 1973 δεν υπήρξαν νεκροί.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για «παραμύθι που μας πλασάρετε 45 χρόνια», προσθέτοντας ότι «ευτυχώς η ελληνική κοινωνία αντιδρά, ευτυχώς οι Έλληνες πολίτες φέρονται διαφορετικά και είμαστε στην ευχάριστη θέση να μάθουμε ότι πολλά ιδιωτικά σχολεία, φέτος δε θα συμμετάσχουν σε αυτό το πανηγύρι, στην προπαγάνδα την οποία βάζουν τα νέα παιδιά να μαθαίνουν με το έτσι θέλω ότι υπήρχαν νεκροί ενώ δεν υπήρχαν νεκροί».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο να καταθέτουν στεφάνι σε ένα κεφάλι που υπάρχει στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, που αυτός που είναι η προτομή ήταν εν ζωή και κατέθεταν στεφάνι στην προτομή του».

Ακολούθησε ένταση, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά να ζητά και να παίρνει το λόγο, τονίζοντας πως δεν μπορεί να αναπαράγεται από το βήμα της Βουλής η φωνή της χούντας, και τον Γιάννη Λαγό να επιμένει πως δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο και να ζητά να του πουν τα ονόματα των νεκρών. Αντιδράσεις κατά του βουλευτή της ΧΑ υπήρξαν επίσης από τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Έφη Χριστοφιλοπούλου.

Ακολούθησε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιώργος Καρράς, που εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά τόνισε: «Ευτυχώς που υπήρξε το Πολυτεχνείο και έχουμε δημοκρατία, διαφορετικά δε θα είχαμε την ευτυχία να μιλάμε σήμερα σε αυτήν την αίθουσα».

Επίθεση από τη Σβίγκου

«Το μεγαλείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να αμαυρωθεί από κανέναν νεοναζιστή εγκληματία. Το νέο φασιστικό παραλήρημα Χρυσαυγίτη στη Βουλή πρέπει να βρει τη συγκροτημένη και δυναμική απάντηση όλου του δημοκρατικού κόσμου», αναφέρει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.