Τσίπρας: Μέσα στο 2019 θα προκηρυχθούν 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

«Θαύμα» το γεγονός ότι βρέθηκε λύση σε ένα θέμα που εκκρεμούσε επί 79 χρόνια, κατά τον πρωθυπουργό


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:29
08/11/2018
Τσίπρας: Μέσα στο 2019 θα προκηρυχθούν 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο
27
loading

Εντός του 2019 θα προκηρυχθούν οι 10.000 προσλήψεις που θα μπορέσουν να γίνουν χάρη στη συμφωνία με την Εκκλησία για τη μισθοδοσία των κληρικών, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Έκανε λόγο για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία με την Εκκλησία, σημειώνοντας πως το 2019 αναμένεται να έχουμε 8.000 με 8.500 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, και θα έχουμε αντίστοιχες προσλήψεις από τον ΑΣΕΠ, ενώ προανήγγειλε ότι το 2020 θα έχουμε συν 10.000 προσλήψεις.

Όσον αφορά στο πώς θα βρεθούν οι πόροι για να γίνουν προσλήψεις, ανέφερε: «Θα βρούμε τους πόρους».

Χαρακτήρισε μάλιστα «θαύμα» το γεγονός ότι βρέθηκε λύση σε ένα θέμα που εκκρεμούσε επί 79 χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι χρειάστηκαν τρία χρόνια προεργασίας για την συμφωνία με την Εκκλησία και κάνοντας λόγο για ένα «ιστορικό βήμα προς τα εμπρός».

Ερωτηθείς τι αλλάζει επί της ουσίας ως προς τη μισθοδοσία των κληρικών, εφόσον το κράτος θα επιδοτεί την Εκκλησία για την καταβολή της, εξήγησε πως μέχρι το 2030 η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα καλύπτει μέρος ή το όλον της μισθοδοσίας των κληρικών.

Σημείωσε ακόμα πως σε έναν συμβιβασμό πάντα υπάρχουν αντιδράσεις, σχολιάζοντας ότι αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι το βήμα μπροστά, και όχι οι φωνές.

Λαϊκή απαίτηση η Νέμεσις για τα σκάνδαλα

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό αποτελεί «ύστατη λύση», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας , αναφερόμενος στις προτάσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Ο στόχος μας δεν είναι να δώσουμε αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «στόχος μας είναι να "εκβιάσουμε" τη συναίνεση» και «βασική μας σκέψη είναι να αποσυνδέσουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την κοινοβουλευτική περίοδο».

Πρόσθεσε ακόμα πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα εκλογικό σύστημα που ξεχνάει, μάλλον, τη λογική των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και ευνοεί τις συνεργασίες.

Όσον αφορά στα σενάρια «πολιτικής ανωμαλίας» που θα μπορούσαν να προκύψουν με ένα τέτοιο σύστημα, σχολίασε πως πολιτική ανωμαλία θα ήταν αν τα έβρισκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία για να συγκυβερνήσουν, αν δηλαδή «οι δύο πόλοι τα έβρισκαν ξαφνικά ξεχνώντας όλες τις διαφορές τους».

Υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η χώρα χρεοκόπησε, και όχι από ατύχημα, αλλά επειδή την ώρα που η οικονομία πήγαινε επίπλαστα καλά, υπήρξε μία φούσκα που «έσκασε», και διεμήνυσε πως η τιμωρία όσων ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα όπως των φαρμάκων και των εξοπλιστικών που οδήγησαν σε αυτή την χρεοκοπία αποτελεί λαϊκή απαίτηση.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου, ξεκαθαρίζοντας πως οι κυβερνήσεις δεν φυλακίζουν και διερωτώμενος: «Μήπως ο κ. Παπαντωνίου μπήκε φυλακή ως αποτέλεσμα πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν πρέπει να ψάξουμε τα σκάνδαλα; Δεν πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη; Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι σ' αυτή την χώρα υπάρχουν νόμοι και κανείς δεν έχει δικαίωμα στην ατιμωρησία».

Η Συμφωνία των Πρεσπών

Η απόφαση για την επιστροφή των αναδρομικών των ενστόλων ήταν πολιτική, καθώς «δεν ήμασταν υποχρεωμένοι νομικά να δώσουμε τα χρήματα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της περικοπής των συντάξεων, εκτιμώντας πως η μάχη για να μη γίνουν οι περικοπές θα κερδηθεί. «Δίνουμε μάχη στο εξωτερικό ώστε να κρατήσουμε τις συντάξεις ανέπαφες. Όσο η οικονομία επεκτείνεται θα υπάρχει χώρος δημοσιονομικός ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε εξάλλου πως θα εξαντλήσει μέχρι την τελευταία μέρα τη θητεία του, διαμηνύοντας πως οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Δήλωσε μάλιστα βέβαιος πως στις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.

Εξίσου σίγουρος εμφανίστηκε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, παρά τις αντιδράσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Βάζουμε και στοίχημα αν θέλετε», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως η συμφωνία θα περάσει «γιατί και ο τελευταίος πολίτης αρχίζει και καταλαβαίνει ότι παρά τις δυσκολίες αυτή η συμφωνία αναβαθμίζει την χώρα», έστω και αν ο Πάνος Καμμένος «θα κληθεί να πάρει μια κρίσιμη, δεν ξέρω αν θα φύγει ή δεν θα φύγει από την κυβέρνηση».

Εξέφρασε άλλωστε την άποψη ότι η κυβέρνηση την επόμενη μέρα θα έχει την δεδηλωμένη, εκτιμώντας πως ο Πάνος Καμμένος δεν θα συνταχθεί με τη Νέα Δημοκρατία και δεν θα σταθεί εμπόδιο στην πορεία της χώρας προς την ομαλότητα και την σταθερότητα.

Το μήνυμα στον Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός έστειλε εξάλλου μήνυμα προς τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν απειλείται και από κανέναν και δεν απεμπολεί κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για νέο ενεργειακό χάρτη που διαμορφώνουν από κοινού στην περιοχή Ελλάδα, Κύπρος,  Ισραήλ και Αίγυπτος, υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για ένα διμερές ζήτημα.

Ανέφερε ακόμα πως η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας, και διευκρίνισε ότι σε αυτό το θέμα υπάρχει αλλαγή τακτικής, αλλά όχι στρατηγικής, προαναγγέλλοντας ότι θα ενημερωθούν σχετικά τα κόμματα.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν νέες αμερικάνικες βάσεις, ούτε οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει νέες βάσεις, εξηγώντας πως η Ελλάδα δεν αναζητά προστάτες και πως υπάρχει αλληλοσεβασμός με τις ΗΠΑ, όμως παράλληλα η Ελλάδα έχει ανοιχτούς διαύλους με την Ρωσία και τον αραβικό κόσμο.

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης ως προς τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τόνισε πως η Ελλάδα έκανε από την πρώτη στιγμή ό,τι έπρεπε να κάνει για την υπόθεση και υπογράμμισε πως θα δοθεί πλήρες πόρισμα στις ελληνικές αρχές για τα αίτια αυτής της «πολύ δυσάρεστης εξέλιξης». Επεσήμανε πως η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει σε βήματα ώστε να αποδοθούν στην ομογένεια στην Αλβανία όλα όσα δικαιούται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

27
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Κι ομως εχει γινη.
  Δημοσια υπηρεσια νοικιασε !!!! φωτοτυπικο για τις αναγκες και το ακολουθο ειναι ακομη ποιο θεαματικο :
  Δημιουργησε νευραλγικη θεση για χειριστη του απαιτητικου αυτου μηχανηματος. (ΑΣΕΠ ποιος ξερει να παταει κουμπακια !!!).
  Σε ενα εργο οπου συνεργειο με δεκα ατομα, οι εννεα μονιμοι κοιτανε και ο ενας ο καημενος που σκαβει την τρυπα ειναι ο συμβασιουχος.
  Στην χωρα οπου οι χειριστες σαρωθρων σκουπιδιων ειναι πτυχιουχοι ιατρικης και μηχανικου μηχανολογου και ο προϊσταμενος κομματοσκυλο αποφυτος (καλα το εγραψα) του γυμνασιου (με χρονια στην πλατη του. Αλλωστε γιατι να σπουδαση? βλακας ειναι?) - ειναι πραγματικοτητα και γεγονος σε δημοσιογραφικη ερευνα.

 2. avatar tboni2

  Κλείστε τον φυλακή να σωθούμε!!!!!!

 3. avatar titanic

  Επειδή γίνονταν αθρόες προσλήψεις 10-15 χρόνια πρίν, καλούνται τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να πληρώσουν το μάρμαρο.
  Από ότι καταλαβαίνω, τώρα προχωράμε να φορτώσουμε χρέη και τα δισέγγονα μας.
  Αν είναι να φορτώσουμε χρέη και να γεμίσουμε υποθήκες τις επόμενες γενιές (γιαυτό φροντίζουμε να τους στείλουμε σε άλλες χώρες να γλυτώσουν από τα χρέη) τουλάχιστον ας είναι για υποδομές και άμυνα, να εξασφαλίσουμε οτι η χώρα θα υπάρχει και να υπάρξουν και οφέλη στο μέλλον.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ

 4. avatar επαμιτης

  ενω τα δικα σου μνημονια το τριτο και το τεταρτο εχουν δικαια πραγματα ε? τι καραγκιοζης ειναι αυτος ρε...

 5. avatar Πληρώστε κορόιδα χολιγουντιανοί

  Αυτό είναι Ανάπτυξη μπράβο σου σύντροφε Κρατικοδίαιτε ούστ ? ρέ ?? ΣκοπιαΝίτσα

 6. avatar luger

  ο μεγαλυτερος ΨΕΥΤΗΣ καιΑΠΑΤΕΩΝΑΣ που εβγαλε το σχολειο διαφωτισης του Κ.Κ.Ε και τα παρταλια του ΠΑ.ΣΟ.Κ τον εκαναν πρωθυπουργο με συνεργο τον καμμενο ονομα και πραμα.Ελληνες διωξτε τους να ξεμαγαριση ο τοπος απο την κοπρο του Αυγεια.

 7. avatar φιλελληνας

  ποσους σκουπιδιαρηδες..και βοηθους λογιστων θα υπουργοποιησει ακομη ?????? !!!!!!! εχει διορισει 30.000 αφησοκολητες στις 10.000 ανεπαγγελτους χραμοφαγαδες τυπου παππα και του αιγαλιωτη σουλατσαδορου θα κολλησουμε τωρα !!!!!!!!!!!! Ελληνα κοιμησου ησυχος...αυτος ο κατσαπλιας γεμιζει την ελλαδα με τεμπελοχαναδες λαθρομεταναστες και το δημοσιο τομεα με προτυπο τον εαυτον του ανεπαγγελτους ΤΕΜΠΕΛΟΧΑΝΑΔΕΣ...ειναι η αδυμαμια του!!!! εσυ πληρωνε ...και μην μιλας.............αλλα μην διανοηθεις να εχεις για την αναγκη μικρο ...κομποδεμα..στην τραπεζα γιατι ο μακρυχερης ...μεγαλος ηγετης!!!!θα τα αρπαξει για να γεμισει τις ΤΣΕΠΕΣ ...στους κατ'εικονα και καθ'ομοιωση.....!!!!!!!!!

 8. avatar ??τσίπρας ?

  Εγώ ??πρόλαβα και Διόρισα την... Πρυτάνιδα Πανεπιστημίου Κρατικοδίαιτη πανταιωνίως.?

 9. avatar Απόδημος

  Δέκα χιλιάδες νέους κηφήνες στο δημόσιο. Ταράξατε τον κόσμο στους φόρους, βάλατε φόρους ακόμα και στους τάφους εγκατελειμένων νεκροταφείων, ντροπή σας

 10. avatar Τετραγωνακιας

  Για τον κατσιφα θα σε ενημερωσω εγω ,συναδελφος μου ντελιβερι που δεν ειχα ιδεα οτι ηταν βορειο ηπειρωτης και ειναι απο το ιδιο χωριο (πηρε αδεια να παει εκει για αυτο το λογο) δεν ηταν τηγανοκεφαλος γιαυτο, μου ειπε οτι εριχνε ασφαιρα και τον πηγαν μερικα μετρα παραπερα και τον εκτελεσαν διοτι τον ειχαν στην μπουκα μου ειπε οτι μπορουσαν απλα να τον συλλαβουν και τελος μου ειπε αλβανοι τι περιμενεις ,αυτα για το τι πραγματικα περνανε οι συμπατριωτες μας βορειο ηπειρωτες που μερικοι αλβανοι λενε οτι ειναι βορειο ηπειρωτες για να παρουν ταυτοτητα για να κυκλορουν στην ευρωπη

 11. avatar Δημητριος.-

  Πλήρωσε Ελληνικε ΛΑΕ τον μέγα θεόπαιχτη Τσίπρα. Τον Μάγο του ΟΖ. Το Κόπερφιλντ. Τον απίστευτο Αλέξη τον θαυματουργό. Θα πληρώνει και 10000 παπάδες και 10000 νέους ΔΥ σε συσκευασία του ενός. Δεν υπάρχει τέτοιος απατεώνας.

  1. avatar φιλελληνας

   Δημητρη το ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ γραφεται με κεφαλαια ....!!!!!!

 12. avatar kek

  ΜΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ: ''Όσον αφορά στο πώς θα βρεθούν οι πόροι για να γίνουν προσλήψεις, ανέφερε: «Θα βρούμε τους πόρους».'' KAΤΑΛΑΒΑΤΕ ? ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ? ΘΑ...ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟ !!! ΑΠΟ ΠΟΥ ?? ΔΕ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΣ !!!

 13. avatar Νίκος.

  Παπαγαλάκια και μιζαδόροι χύνουν μαύρο δάκρυ που η Ελλάδα βγήκε από το μνημόνιο και επανέρχεται στην κανονικότητα. Να δείτε κλάματα που θα ρίξουν τη μέρα των εκλογών!

  1. avatar Σωτήρης1318

   Είσαι τόσο ρεζίλης ρε φίλε και τόσο ψεκασμένος που θα μπορούσα να σου γράφω για ώρες αλλά είσαι τόσο [...] που δεν έχει κανένα νόημα πραγματικά.[...] τράβα για ρουσφέτι τώρα μπας και βολευτείς σε κανά δημόσιο. [...]

  2. avatar Νικολάκη..

   ..Από ποιόν πλανήτη μας ήλθες ;

  3. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

   ΝΙΚΟΛΑΚΙ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΗΛΘΕΣ????????????????????????????
   ???????????????????????????????????????????????????????????????????

   1. avatar ??τσίπρας ?

    Τον ξέρω τον τύπο είναι χορευταράς στο Σύνταγμα ??

 14. avatar Holland

  Αντι να τους μειωσουν τους αυξανουν ...μεχρι ποτε ο ηλιθιος λαος θα πληρωνει το δημοσιουπαλληλικι.

 15. avatar Ellraiser

  Ο ντιρλαντα ντιρλανταντα νταρλα ντιρλαντα
  Ο ντιρλαντα και τεζα ολοι.....
  Παει το εκαψα !!!!!

 16. avatar Ερινύα

  Και τον εμπιστεύονται οι παπάδες, κομματάκι χλωμό το βλέπω.

 17. avatar Απίστευτο!

  Πραγματικά είναι απίστευτος ο εμπαιγμός του Έλληνα φορολογούμενου..

  Ειλικρινά το σχόλιο μου δεν έχει καμμία πολιτική σκοπιμότητα ουπτε κομματική απόχρωση. Απλά δεν μπορώ να πιστέψω πως έτσι απροκάλυπτα με δουλεύουν! Η φορολογία στα ύψη, η μισθοδοσία των ιερέων δεν θα διακοπεί - απλά θα δίνεται στην εκκλησία το οποίο συνεπάγεται μηδέν οικονομική ελάφρυνση - και αυτός προαναγγέλει προσλήψεις σε ένα δημόσιο που έχει υπεράριθμους υπαλλήλους σε αναλογία με τον πληθυσμό! Την ίδια ώρα καμμία προσπάθεια εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα έτσι ώστε να μεταφερθούν πλεονάζον δυναμικό απο υπεράριθμες υπηρεσίες σε υπηρεσίες που χρειάζονται υποστήριξη.

  Δεν ξέρω τι να πω - απλά δεν έχω λόγια..

  Αν ισχύει το «ο λαός αξίζει τους κυβερνώντες του» τότε μάλλον αξίζουμε πολύ λίγο..

  1. avatar Ellraiser

   Το σιγουρο ειναι οτι δεν κανης για πολιτικος.
   Μια χαρα το παει. Λεφτα υπαρχουν !!!

 18. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Μικρε αλεξακη για πιο 2019 μιλας??Δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι φτασαν τα στερνα σου στην πολιτικη?Παρε το τσιρκο σου και τραβα απο κει που ρθες.

 19. avatar tboni

  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 10,000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΩΡΤΟΣΕΙΣ ΡΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΛΙΟΥ??? ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΟΥ ΠΑΡΤΟΥΣ.. ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΛΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΧΙΓΕΛΟΙΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ....ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ .. ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ.. ΤΣΙΠΡΟΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ....

  1. avatar ??τσίπρας ?

   Αχάριστε... Εγώ? Που σας έκανα Με ΥΕΝΈΔ ??
   να ενημερώνεστε σανοφάγα. Και σας ?
   Κατάργησα και τόν έμφια

 20. avatar te

  ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΑΣ
  ΑΛΛΟΙΩΣ ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΖΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει