Σφοδρή επίθεση εναντίον των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Α. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε «σε λίγες μέρες τελειώνει το θέατρο του παραλόγου. Ξεκινά το έργο κατεδάφισης της ελληνικής οικονομίας. Παρουσιάζουν την επιμήκυνση ως σωτηρία που θα ελαφρύνει τον πόνο των Ελλήνων. Απλά μακραίνουν το σκοινί που θα κρεμαστούμε. Στο πακέτο των 11,5 δισ. το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα παίζει τα ρέστα του
Τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα εδώ και καιρό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στη Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι «η ακροδεξιά λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της μνημονιακής πολιτικής. Ωστόσο έκανε λόγο για αβανταδόρικη πολιτική η οποία ενισχύει τη Χρυσή Αυγή. «Υπάρχουν χυδαία κέντρα προπαγάνδας. Επιχειρούν να εξισώσουν τη δημοκρατική αριστερά με τις ακροδεξιές δυνάμεις. Επιχειρούν να αποδομήσουν τους κοινωνικούς αγώνες, αλλά είναι ανιστόρητοι. Γίνονται όμως αβανταδόροι της ακροδεξιάς. Ενισχύουν τη Χρυσή Αυγή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσει το πλιάτσικο στη φτώχεια. Κόβουν συντάξεις, εφάπαξ, δώρα την ώρα που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και το κοινό δίκαιο καθώς κάποιοι προσπαθούν να τακτοποιήσουν τους φίλους τους».

Όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει το πακέτο μέτρων σε έ να άρθρο ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «να ξεχάσουν το πακέτο με ένα άρθρο. Δεν απαλλάσσει τους βουλευτές από τις ιστορικές ευθύνες τους».