Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και τις εξελίξεις στην Ευρώπη να τρέχουν, στην Αθήνα ο κυβερνητικός συνασπισμός επιχειρεί για μια ακόμα φορά σήμερα, να συμφωνήσει στο πακέτο των μέτρων, όχι αυτών που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών αλλά εκείνων που αντί προτείνει η τρόικα.

Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης σήμερα το απόγευμα θα πρέπει να συμφωνήσουν ή να προτείνουν πραγματικά ισοδύναμα (αυτά που υπήρχαν απορρίφθηκαν από την τρόικα ως πλασματικά) ή να υποκύψουν στις πιέσεις για απολύσεις περικοπές μισθών συντάξεων κατάργηση δώρων και αποζημιώσεων κλπ.

Οι κ.κ.κ Βενιζέλος και Κουβέλης θα προσέλθουν στην σύσκεψη με κοινή γραμμή που αφορά την κόκκινη γραμμή σε απολύσεις στο Δημόσιο και σε οριζόντιες περικοπές.

Η ΔΗΜΑΡ δημοσιοποίησε ήδη τα ισοδύναμα που προτείνει και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Μανιτάκης ο οποίος έχει προταθεί από την ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να μπει στην συζήτηση του μέτρου των απολύσεων στο Δημόσιο.

Το ερώτημα που πιθανότατα θα απαντηθεί απόψε στην σύσκεψη είναι αν υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια που μπορεί να αποδεχτεί η τρόικα κι αν όχι, αν οι κ.κ.κ Βενιζέλος και Κουβέλης είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν προκειμένου να μη μπει σε περιπέτεια ο κυβερνητικός συνασπισμός.