Την εκτίμηση ότι το παρόν κυβερνητικό σχήμα θα είναι βραχύτερο του προηγούμενου, έκανε ο ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας, δια του εκπροσώπου του Κ.Αϊβαλιώτη, τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «υπουργοποίησε όλους τους ομαδάρχες του εσωτερικού του αντάρτικου» και εξέφρασε την άποψη ότι «προφανώς κάτι φοβάται και τους αφόπλισε με χαρτοφυλάκια».

Τέλος, ο ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι το παρόν σχήμα θα είναι ενδεχομένως και αναποτελεσματικότερο από το προηγούμενο.

Αναφορικά με την άσκηση δίωξης στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, είχε ζητήσει από την δικαστική εξουσία να μην εμπλακεί στις εκλογές, με διώξεις κατά την προεκλογική περίοδο τόσο στο κέντρο όσο και στη Βόρεια Ελλάδα.

Και η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ καταλήγει:

«Δυστυχώς τόσο στον Πειραιά, όσο και στη Θεσσαλονίκη διώκονται για διαφόρους λόγους οι υποψήφιοι. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Σημειώνεται ότι η άσκηση ποινικής δίωξης, σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία, που ασκήθηκε σε βάρος του κ. Ψωμιάδη αφορά τις απευθείας αναθέσεις σε τουριστικά γραφεία για την μεταφορά των μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης, η δε διαδικασία κινήθηκε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει το Σεπτέμβριο του 2006 ο τότε υποψήφιος νομάρχης, με το χρίσμα του ΛΑΟΣ, Δημήτρης Τσιπίδης.