Περιορισμούς στις αποδοχές των διευθυντικών στελεχών στο χρηματοπιστωτικό τομέα βάζει διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο εποπτείας των εταιρειών του χρηματοπιστωτικού τομέα σχετικά με την πολιτική αποδοχών που εφαρμόζουν στα διευθυντικά τους στελέχη.

Συγκεκριμένα τίθενται οι δικλείδες ασφαλείας για να υπάρχει έλεγχος στις μισθολογικές και συνταξιοδοτικές παροχές, τόσο σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης των τραπεζών και εταιρειών επενδυτικών υπηρεσιών όσο και από πλευράς των εποπτικών αρχών δηλαδή της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και πλέον και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής.

Με τον τρόπο αυτόν, τα μπόνους των διευθυντικών στελεχών στο χρηματοπιστωτικό τομέα υπόκεινται πλέον σε κανόνες χορήγησης, που εξαρτώνται από τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία των ανωτέρω ιδρυμάτων και έτσι αποθαρρύνονται ριψοκίνδυνες δραστηριότητες, που αποβαίνουν τελικά σε βάρος των επενδυτών και καταθετών.