Ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή την κατάθεση, στη Βουλή, της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τις πολιτικές και ενδεχόμενα ποινικές ευθύνες για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να αντιληφθεί πως η πολιτική του επιχειρηματολογία, η βασισμένη στη δημαγωγία, την ισοπέδωση, τον λαϊκισμό και τη συνωμοσιολογία, απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου», απάντησε με χτεσινή του ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ.

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σήμερα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε ότι στόχος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ποινικοποιήσει όλες τις επιλογές των κυβερνήσεων που ψήφισε η Βουλή, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την έρευνα συγκεκριμένων πράξεων.

«Η λογική του συμψηφισμού που εξισώνει εμπρηστές και πυροσβέστες θα καταπέσει και οι τιμητές θα αποκαλυφθούν», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το Μνημόνιο, θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους», εκτίμησε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, καλώντας τον πρωθυπουργό να τηρήσει «τη ρητή προεκλογική του δέσμευση» και να συναινέσει στο αίτημα.

«Ναι» στη σύσταση της εξεταστικής για το Μνημόνιο είπε η Χρυσή Αυγή, καθώς όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, «η επιβολή του Μνημονίου συνιστά έγκλημα που οδηγεί τη χώρα μας στην καταστροφή και τον λαό μας στην εξαθλίωση».

Η Χρυσή Αυγή, καταλήγει η ανακοίνωση, «στηρίζει ανεπιφύλακτα κάθε πρωτοβουλία υπέρ της απόδοσης ποινικών ευθυνών σε όσους είχαν προαποφασίσει τη διάλυση της Ελλάδος».