Οι παρακάτω αποτελούν το νέο κυβερνητικό σχήμα, με 48 μέλη, το οποίο προέκυψε από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε απόψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Δημήτρης Δρούτσας (Υπουργός Εξωτερικών) γεννήθηκε στην Λευκωσία στις 5 Αυγούστου 1968. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ξεκίνησε, το 1994, την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως βοηθός καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ερευνητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης («Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien»). Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, διετέλεσε, από το 1998, νομικός σύμβουλος στο επιτελείο του Υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα Καγκελάριου της Αυστρίας, Wolfgang Schüssel. Toν Σεπτέμβριο 1999 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Ο Χάρης Παμπούκης (Υπουργός Επικατείας) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Νομικά στο Παρίσι (Paris I – Pantheon – Sorbonne) και ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτορας του ίδιου πανεπιστημίου το 1990 (Docteur d’Etat en droit). Το 1991 εκλέχθηκε ομόφωνα Λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2005 είναι αναπληρωτής καθηγητής του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και του δικαίου διεθνών συναλλαγών στη Νομική Σχολή. Είναι δικηγόρος και έχει παραστεί στον Άρειο Πάγο, στο Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Στρασβούργο) και στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Λουξεμβούργο).

Ο Δημήτρης Δόλλης (Υφυπουργός Εξωτερικών) γεννήθηκε το 1957, μετανάστευσε οικογενειακώς το 1972 στην Αυστραλία όπου έμεινε 29 χρόνοια. Πρώην βουλευτής Αυστραλίας, πρώην γενικός γραμματέας Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού. Νυν σύμβουλος του προέδρου επί θεμάτων ομογένειας. Προεκλογικά είχε την ευθύνη για τις περιοδείες του προέδρου.

Ο Γιάννης Διαμαντίδης (Υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας) γεννήθηκε στην Νίκαια το 1948. Πατέρας του ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος υπήρξε επί ολόκληρες δεκαετίες βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά. Ο Γιάννης Διαμαντίδης εκλέγεται συνεχώς βουλευτής Β΄ Πειραιά από το 1989. Ο Γιάννης Διαμαντίδης είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Μικρασιατικής Παράδοσης. Αποκορύφωμα όλων αυτών, ήταν η εισήγησή του, μαζί με άλλους μικρασιάτες βουλευτές, για την καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρας Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Μανώλης Όθωνας (Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη)  γεννήθηκε το 1963 και είναι βουλευτής Ρεθύμνου. Σπούδασε Μηχανολόγος – Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Πατρών (1981-1986). Είναι παντρεμένος με την Ελένη Ψωμά, εκπαιδευτικό, και έχουν δύο παιδιά, τον Όθωνα 20 ετών, φοιτητή στην ΑΣΣΟΕ, και το Μιχάλη 19 ετών, φοιτητή στο Πολυτεχνείο Ξάνθης.

Ο Παναγιώτης Ρήγας (Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας) είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου(master) στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Νίκαιας της Γαλλίας. Εκλεγμένος βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η Ελπίδα Τσουρή (Υφυπουργός Θαλασσίων Πολιτικών, Νήσων και Αλιείας) γεννήθηκε στη Χίο το 1961. Είναι μητέρα τριών παιδιών του Θοδωρή, της Δέσποινας και της Στεφανίας. Μετά τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης έζησε και εργάστηκε στη Χίο ως συμβολαιογράφος. Ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη από το 1994 Νομαρχιακή Σύμβουλος της Χίου. Υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύντρια της τοπικής εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού «Δημοκρατική». Διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Ναυτκού Ομίλου Χίου. Ο πατέρας της, ο Στέφανος Τσουρής διετέλεσε Δήμαρχος Χίου από το 1975 έως το 1978, ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 1974 και το 1981. Στις εκλογές του Απριλίου 2000 εξελέγη βουλευτής Χίου. Ήταν η πρώτη γυναίκα από ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο που εξελέγη στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

O Μιχάλης Τιμοσίδης (Υφυπουργός Υγείας, Διατροφής και Άθλησης) γεννήθηκε το 1951, στο Κοκκινόχωμα Καβάλας. Είναι Ιατρός Ειδικός Παθολόγος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Υ. από την αρχή της λειτουργίας του. Ειδικεύθηκε στη Διαβητολογία και ορίσθηκε υπεύθυνος του Διαβητολογικού Ιατρείου στο Γ.Ν. Καβάλας.Εκλέχθηκε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος στις Νομαρχιακές εκλογές του 1994, και ορίστηκε Αντινομάρχης για 4 χρόνια.Είναι παντρεμένος με την Αρχιτέκτονα – Μηχανικό Ελένη Αλεξανδράκη και έχουν δύο κορίτσια, την Ελισσάβετ και την Κυριακή.

O Σωκράτης Ξυνίδης ( Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας) γεννήθηκε στη Ξάνθη στις 14-6-1963. Παντρεμένος από το 1990 με την Ελίνα Σταυρίδου και πατέρας δύο παιδιών, του Γιώργου 17 ετών και της Αμαλίας 12 ετών. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Δικηγόρος διορισμένος στο Πρωτοδικείο Ξάνθης από το έτος 1990, μέλος της Δικηγορικής Εταιρείας, «Α.ΞΥΝΙΔΗΣ-Σ.ΞΥΝΙΔΗΣ-Ε.ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», με έτος ίδρυσης 1989. Υποψήφιος σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις Εθνικές Εκλογές του 2007.

Ο Πάνος Μπεγλίτης (Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας) γεννήθηκε το 1957 στο Βέλο Κορινθίας. Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο και στις Διεθνείς Σχέσεις στα Πανεπιστήμια Σορβόννης ΙΙ και ΧΙ στο Παρίσι. Είναι ακόμη απόφοιτος του τμήματος Διπλωματικής Κατεύθυνσης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Από το 1999 ως το 2004 ήταν διευθυντής της υπηρεσίας ενημέρωσης του υπουργείου Εξωτερικών. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, (Υπουργός Εσωτερικών) γεννημένος στις 11 Δεκεμβρίου 1965, είναι πτυχιούχος οικονομικών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει πραγματοποιήσει και μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Σάσεξ Βρετανίας. Στο παρελθόν έχει διατελέσει δήμαρχος Πάρου. Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2009 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Από τις 7 Οκτωβρίου 2009 είναι Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Ρούσσου και πατέρας τριών παιδιών.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αναγωνιστικότητας) γεννήθηκε στη Βέροια το 1955. Έχει σπουδάσει νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1989. Έχει διατελέσει υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το 1994 και Υπουργός Δημόσιας Τάξης στις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Σημίτη από το 1999 έως το 2003. Στις εκλογές του 2009 εξελέγη δεύτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β΄Αθήνας, πίσω από τον Ανδρέα Λοβέρδο.Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει συνδέσει το όνομα του με δύο μεγάλες επιτυχίες στο χώρο της τρομοκρατίας, καθώς επί υπουργίας του στα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης (2002) και Προστασίας του Πολίτη (2009), εξαρθρώθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα, η 17 Νοέμβρη και ο Επαναστατικός Αγώνας.

O Ντίνος Ρόβλιας (Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Κατάγεται από τους Σοφάδες Καρδίτσας. Φοίτησε στο Βαρβάκειο, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (D.E.A. de Droit Immobilier, Paris II). Εργάστηκε ως Δικηγόρος στην Αθήνα από το 1982. Πρόεδρος του ΟΠΑΠ (Αύγουστος 1989 έως Σεπτέμβριος 1990). Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό της Μελίνας Μερκούρη (1990). Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών από τον Μάιο του 2000 έως τον Φεβρουάριο του 2002. Εξελέγη Βουλευτής Καρδίτσας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 7 Μαρτίου 2004, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Ο Νίκος Σηφουνάκης (Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Αθήνα και σπούδασε αρχιτεκτονική στη Γένοβα. Μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της αναστήλωσης μνημείων. Διετέλεσε επιμελητής στην έδρα της Αρχιτεκτονικής Περιβάλλοντος στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Παλέρμο. Το 1987 βραβεύτηκε από τον Οργανισμό Europa Nostra για την συνεισφορά του στη διάσωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στο Νομό Λέσβου. Διετέλεσε νομάρχης Λέσβου κατά την τετραετία 1982-1986 και γενικός διευθυντής της ΕΡΤ την περίοδο 1986-1988. Για δεκαπέντε χρόνια, από το 1989 έως το 2004 εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λέσβου, ενώ στις εκλογές του 2004, αν και αναδείχθηκε πρώτος βουλευτής, δεν κατέλαβε την έδρα εξαιτίας του εκλογικού νόμου. Υπήρξε υφυπουργός Πολιτισμού την περίοδο 1994-1995, υπουργός Τουρισμού το χρονικό διάστημα 1995-1996 και υπουργός Αιγαίου κατά την τετραετία 2000–2004.

Ο Σπύρος Βούγιας (Υφυπουργός Υποδομών,Μεταφορών & Δικτύων) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1952. Πτυχιούχος του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης – Τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών. Μεταπτυχιακό Masters στην ειδικότητα του Συγκοινωνιολόγου από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College) και διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με θέμα τη σχέση της κυκλοφορίας με το περιβάλλον. Αναπληρωτής Καθηγητής στον Τομέα Συγκοινωνιών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, όπου εργάζεται από το 1980. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις Δημοτικές εκλογές του 1998 και του 2002. Υφυπουργός μεταφορών και επικοινωνιών (2001-2002) και μέχρι σήμερα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Παντρεμένος με την αρχιτέκτονα Ελένη Κωνσταντίνου. Έχουν 2 παιδιά την Αλεξάνδρα και τον Ορέστη.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Κατάγεται από την Κεφαλονιά και τη Μεσσηνία. Είναι δικηγόρος. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I). Το 1986 ξεκίνησε να εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στα επόμενα χρόνια, ο Ανδρέας Παπανδρέου την εμπιστεύτηκε για τη θέση του Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στο Προεδρείο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων (1989-1991) και στην Σοσιαλιστική Διεθνή (1990-1992). Στις Ευρωεκλογές του 2004 εκλέγεται Ευρωβουλευτής και αναλαμβάνει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 16 Μαρτίου του 2005, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μετά από πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, εξελέγη ως η πρώτη γυναίκα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και παρέμεινε σ΄αυτήν τη θέση μέχρι το Δεκέμβριο του 2006. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2007 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής στη Β΄ Αθήνας. Στις 7 Οκτωβρίου 2009 ορκίστηκε Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος (Υπουργός Υγείας, Διατροφής και Άθλησης) γεννήθηκε στην Πάτρα το 1956. Έχει σπουδάσει νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών στις Βρυξέλλες και διδακτορικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2000. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη το 2000. Στις εκλογές του 2009 εξελέγη πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β’ Αθήνας και διετέλεσε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Παντρεμένος με την Πηνελόπη Παπαιωάννου. Έχουν μια κόρη και δύο γιους.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1953, στην Καρδάμαινα της Κω, στα Δωδεκάνησα. Πήρε το πτυχίο της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Από το 1989 έως και το 2000 ήταν, βουλευτής Δωδεκανήσου, έχοντας εκλεγεί στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιουνίου 1989, του Νοεμβρίου του 1989, του Απριλίου του 1990, του Οκτωβρίου του 1993 και του Σεπτεμβρίου του 1996. Τον Απρίλιο του 2000 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής της Α’ Αθήνας. Ο Κώστας Σκανδαλίδης υπήρξε Υπουργός Αιγαίου από τον Οκτώβριο του 1993 έως και τον Ιούλιο του 1994, ενώ από τον Ιούλιο του 1994 έως και το Σεπτέμβριο του 1995 κατείχε τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών. Από τις 23 Οκτωβρίου 2001 έως και το Φεβρουάριο του 2004 κατείχε τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με το Συνδυασμό «Η Αθήνα αλλά-ζει». Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Παναγοπούλου από το 1989 και έχουν ένα γιο, το Γιώργο.

Η Μιλένα Αποστολάκη (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από την Κρήτη. Φοίτησε στο Αρσάκειο Ψυχικού. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών. Εργάσθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρίες στην Washington D.C. (Fried Frank Harris Shriver & Jacobson). Το 1993 εντάχθηκε στο Νομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, όπου και υπηρέτησε έως το 1995. Από το 1995 έως το Μάρτιο του 2000 κατείχε τη θέση της Ειδικής Συνεργάτου στον Υπουργό Ανάπτυξης Ευάγγελο Βενιζέλο. Στις εκλογές του 2000 εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής στην Β΄ Εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας. Στη συνέχεια της ανατέθηκε το υφυπουργείο Ανάπτυξης με τομέα ευθύνης το Εμπόριο και την Προστασία του Καταναλωτή. Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 εκλέχθηκε 1η Βουλευτής Β΄ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας 175.567 σταυρούς.

Ο Χρήστος Παπουτσής (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη) Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1953 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι Οικονομολόγος με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εξελέγη βουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (1984, 1989, 1994). Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Διετέλεσε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας (2000-2001). Είναι παντρεμένος με τη Λία Ταλιούρη και έχουν μία κόρη τη Μελίνα-Ζωή.

Ο Παύλος Γερουλάνος (Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Ιστορία στο Williams College. Το 1994 απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Harvard και από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου MIT. Πριν και κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής για την Photoelectron Corporation, καθώς και στις τράπεζες Alpha Finance και Barclays. Υπήρξε συνεργάτης του κ. Greville Janner, βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Hellenic Resources Institute στις ΗΠΑ. Τον Ιανουάριο του 2006 ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως το 8ο Συνέδριο. Το 2009 ορκίστηκε Υπουργός Πολιτισμού. Είναι παντρεμένος με την Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου και έχει δύο παιδιά, την Τατιάνα και την Αλεξάνδρα.

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης (Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα στα ΜΜΕ) γεννήθηκε το 1945 στην Κέρκυρα. Σπούδασε στην Ιταλία Γεωπονία και Φιλοσοφία. Μέλος της Δημοκρατικής νεολαίας Λαμπράκη. Διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι (1982-1984) και στο Λονδίνο (1984-1987). Το 1989 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου τον ορίζει εκπρόσωπό του στα Μ.Μ.Ε. Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής στη Β΄ περιφέρεια της Αθήνας. Διετέλεσε Υφυπουργός Προεδρίας, Υφυπουργός Τύπου, Υπουργός Τύπου και Μ.Μ.Ε. και Κυβερνητικός εκπρόσωπος έως το 1996. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και έχει μεταφράσει ξένη λογοτεχνία. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Φαραντούρη και έχει ένα γιο, τον Στέφανο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος (Υπουργός Εθνικής Άμυνας) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. Αποφοίτησε από τη Νομική το 1978 και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού ΙΙ. Το 1980 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νομικής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου το 1984 εκλέχθηκε υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. Τον Οκτώβριο του 1993 εκλέχθηκε βουλευτής της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Υπουργός Δικαιοσύνης, Υπουργός Πολιτισμού και Υπουργός Ανάπτυξης (Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τουρισμού και Τεχνολογίας). Το Νοέμβριο του 2007 ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στις 7.10.2009 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Είναι παντρεμένος από το 1980 με τη Βασιλική Αποστ. Μπακατσέλου, δικηγόρο με την οποία έχει μία κόρη, φοιτήτρια Νομικής.

Η Άννα Διαμαντοπούλου (Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων) γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1959. Αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε επίτροπος της Ε.Ε. Το 2009 ορκίστηκε Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου. Η πολιτική της καριέρα ξεκίνησε νωρίς όταν διορίστηκε Νομάρχης Καστοριάς το 1984. Μετά ανέλαβε Πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, πόστο που διατήρησε μέχρι το 1993 οπότε και ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας. Η βουλευτική πορεία της Άννας Διαμαντοπούλου ξεκίνησε το 1996 όταν εκλέχθηκε βουλευτής Κοζάνης. Έχει επίσης διατελέσει Υφυπουργός Ανάπτυξης με ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις και τη βιομηχανική αναδιάρθρωση. Είναι παντρεμένη με το Γιάννη Σαβαλάνο, πολιτικό μηχανικό, και έχουν ένα γιο, το Χαρίδημο.

Η Φώφη Γεννηματά (Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων) Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 την Αθήνα, στους Αμπελοκήπους. Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1988). Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Α’ Αθηνών (2000 – 2002). Υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς (2003 – 2007).

Η Λούκα Κατσέλη (Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Απριλίου 1952. Σε ηλικία 20 ετών (1972) απέκτησε με διάκριση τον πρώτο πανεπιστημιακό της τίτλο στις Οικονομικές Επιστήμες από το Smith College. Ακολούθησαν δύο Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στην Οικονομική Πολιτική (Princeton, ΜΡΑ, 1974) και στη Διεθνή Οικονομική (Princeton, ΜΑ, 1976) και η απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στην Οικονομική Επιστήμη (Princeton, 1978). Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Yale University (1977-1985), ενώ από το 1987 είναι καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διετέλεσε και Πρόεδρος την περίοδο 1997 – 2001. Το 2003 επιλέχθηκε, μεταξύ 100 διακεκριμένων οικονομιλόγων απ΄ όλο τον κόσμο, για τη θέση της επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιούλιο του 2007. Εκλέχθηκε Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε Βουλευτής στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας και στις 7 Οκτωβρίου 2009 ορκίστηκε Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι παντρεμένη με τον Γεράσιμο Αρσένη και μητέρα δύο παιδιών, του Δημήτρη και της Αμαλίας.

Ο Γιάννης Κουτσούκος (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) γεννήθηκε το 1953 στην Αμαλιάδα Ηλείας και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, προσελήφθη στο υπουργείο Οικονομικών, όπου ασχολήθηκε με τη μελέτη και την εφαρμογή του ΦΠΑ. Το 1989 εξελέγη μέλος της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και γραμματέας της ΠΑΣΚ Δημοσίων Υπαλλήλων. Το 1992 επανεξελέγη στην ΑΔΕΔΥ. Το 1993 εξελέγη πρόεδρός της, καθώς και στα συνέδρια του 1995 και του 1998 (μέχρι το 2000). Στις εκλογές του Απριλίου του 2000 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, με απόφαση του εκλογοδικείου, έχασε την έδρα του, λόγω κωλύματος εκλογιμότητας. Είναι παντρεμένος με την Βούλα Κουντουριώτη και έχουν δύο κόρες.

Ο Χάρης Καστανίδης(Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο. Εκλέγεται βουλευτής της πρώτης (Α/) περιφέρειας Θεσσαλονίκης συνεχώς από το 1981, όταν εξελέγη για πρώτη φορά σε ηλικία 25 χρονών. Διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών την περίοδο 1985 – 1986 σε ηλικία 29 ετών. Υφυπουργός Παιδείας για μικρό χρονικό διάστημα το 1988. Με την εκλογή του Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργού, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών στις 22/1/1996 έως 2/9/1997 οπότε και υπέβαλε την παραίτησή του. Από τον Οκτώβριο του 2001 μέχρι τις 4 Ιουλίου 2003 διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Από 7/7/2003 έως 7/3/2004 διετέλεσε Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης. Από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Μάρτιο του 2008 διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε επίσης Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια του ποινικού δικαίου στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης Ελισάβετ Συμεωνίδου και έχουν δύο κόρες.

Ο Δημήτρης Κουσελάς (Υφυπουργός Οικονομικών) γεννήθηκε στην Κυπαρισσία το 1955, από γονείς αγρότες. Ο πατέρας του καταγόταν από τη Μάνη. Αριστούχος του Γυμνασίου της Κυπαρισσίας, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές στα Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στις Ευρωεκλογές του 1999 ήταν υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, σε τιμητική θέση. Εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2004. Είναι παντρεμένος με τη Βάγια Κανάβα και έχουν ένα γιό, τον Ηλία.

Ο Δημήτρης Ρέππας (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων) γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1952 στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Απόφοιτος της Oδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 24/10/2001. Διετέλεσε υπουργός Τύπου και Μ.Μ.Ε. και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από 22.1.96. Εξελέγη βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑ.ΣO.Κ. στις εκλογές του 1981, 1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου), 1993, του 1996 και του 2000. Είναι έγγαμος με τη Βασιλική Κουκίου. Έχει ένα γιο και μία κόρη.

Ο Γιάννης Πανάρετος (Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων) γεννήθηκε στα Kύθηρα και είναι Καθηγητής Πιθανοτήτων και Στατιστικής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1991. Διευθυντής του Ινστιτούτου Στατιστικής Τεκμηρίωσης Ανάλυσης και Ερευνας (από το 1996), και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) Ανδρέας Παπανδρέου (από το 2004). Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπεύθυνος για τις Γενικές Εξετάσεις (1988-1989 και 1995-1996), ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (1995-2000), του Συμβουλίου Ανώτατης Παιδείας και ως Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Συμβουλίων Παιδείας (EUNEC) (1997-2000).

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) γεννήθηκε το 1961 στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και σπούδασε στο Φυσικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει χρηματίσει μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (1999-2002).Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ηρακλείου με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Μουρτζάκη και έχουν δύο γιους.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης (Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και ΚοινωνικήςΑσφάλισης) γεννήθηκε το 1955 στο Νεοχώρι Καλαβρύτων του Νομού Αχαΐας από αγρότες γονείς. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας, έζησε τα μαθητικά του χρόνια στα Καλάβρυτα και την Πάτρα. Το 1973 εγκαθίσταται στην Αθήνα και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, συνεχίζει τις σπουδές του στο Μαθηματικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Σωτηροπούλου και έχουν έναν γιο, τον 15χρονο Σπύρο.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου (Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων) γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Δροσιά Αττικής. Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτικές επιστήμες στο London School of Economics από όπου έλαβε και το Διδακτορικό της στο αντικείμενο της Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Πολιτικής.Το διάστημα 1997-2002 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στο Υπουργείο Εργασίας, με αρμοδιότητα τον σχεδιασμό και τη διαχείριση των δράσεων για την απασχόληση, τη δια βίου μάθηση και την κοινωνική πολιτική στο Β’ και Γ’ ΚΠΣ. Από το 2004 εκλέγεται βουλευτής Αττικής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Χριστοφιλόπουλο και έχουν μια κόρη, την Ελιάνα και έναν γιο, τον Παύλο.

Ο Γιώργος Νικητιάδης (Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού) γεννήθηκε το 1953, στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, από µετανάστες γονείς. Κατάγεται από τη Νίσυρο της Δωδεκανήσου. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κω και στη συνέχεια εισήλθε στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών.Ο Γιώργος Νικητιάδης είναι από τα ιδρυτικά µέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις εθνικές εκλογές του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ. Με απόφαση του Προέδρου Γ. Παπανδρέου, στις 30 Μαίου 2008, ορίσθηκε Γραμματέας του Τοµέα Τουρισµού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι παντρεµένος µε την Γεωργία Ιατρού – Νικητιάδη, δικηγόρο και έχει µία κόρη, την Αντέλλα, πτυχιούχο του Τµήµατος Ψυχολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Ο Χρήστος Αηδόνης (Υφυπουργός Υγεία και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) γεννήθηκε στον Βώλακα στις 02/02/1963 και μεγάλωσε στη Μικρόπολη Δράμας. Πολιτικά οργανώθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1980 ως μέλος της σπουδάζουσας νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Τον Ιούνιο του 2006 ορίζεται υπεύθυνος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Την περίοδο 2006 – 2007 διετέλεσε Γραμματέας στον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ. Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής (2007). Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού (2008). Τον Σεπτέμβριο του 2008 έγινε υπεύθυνος για τη σύνταξη του Κυβερνητικού Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τον αθλητισμό. Έχει 2 παιδιά, την Δανάη (Φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο, Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ), και το Βαγγέλη (Φοιτητή στη Νομική Σχολή Κομοτηνής).

Ο Θάνος Μωραΐτης (Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, όπου τελείωσε το Λύκειο. Η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από τη Σκοπιά Ευρυτανίας. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση, εργαζόμενος παράλληλα στον τομέα των πωλήσεων αρχικά και αργότερα ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Το 2004 εκλέγεται Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ. Στις 21 Μαρτίου 2008 εξελέγη μελος του Πολιτικού Συμβουλίου, του ανώτατου κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα 2ος σε ψηφους. Σύζυγός του είναι η οδοντίατρος Μίνα Γρανιτσιώτη κι έχουν έναν γιο 8 ετών, το Χρήστο και μια κόρη 4 ετών τη Νάντια.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 17 Αυγούστου 1938. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικονομικά (Διδάκτωρ των Οικονομικών Επιστημών) στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού Ι (Πάνθεον Σορβόνη) με υποτροφία της Γαλλικής Κυβερνήσεως. Διετέλεσε Υφυπουργός Εμπορίου (1982), Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1984), Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (1985-1989). Κατά την περίοδο 1989 μέχρι 1993 ορίστηκε Αντιπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Τον Οκτώβριο 1993 ορκίστηκε και πάλι Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Τον Ιούλιο 1994 αναλαμβάνει Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τον Ιανουάριο 1996 ορκίστηκε Υπουργός Εξωτερικών ασκώντας τα καθήκοντά του μέχρι τον Φεβρουάριο 1999. Τον Απρίλιο 2000 ορκίσθηκε Υπουργός Πολιτισμού διατηρώντας το αξίωμα έως το Νοέμβριο 2000. Από τις εκλογές του 2009 έως σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Πεταλωτής (κυβερνητικός εκπρόσωπος) γεννήθηκε το 1964 στην Κομοτηνή. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, άσκησε επιτυχημένα επί σειρά ετών τη μαχόμενη δικηγορία. Παρακολούθησε προγράμματα Νομικής Ορολογίας, Γλώσσας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης Γερμανίας. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών. Από το Σεπτέμβριο του 2007 είναι εκλεγμένος βουλευτής του νομού Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε ο πρώτος στην Ελλάδα ανταποκριτής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), με δράση σε θέματα χειρισμού ασύλου, συνεργαζόμενος με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Είναι παντρεμένος με την Κλεοπάτρα Α. Στογιαννίδου και έχουν κόρη την 11χρονη Αλεξάνδρα.

Η Θεοδώρα Τζάκρη (Υφυπουργός Εσωτερικών) γεννήθηκε στην Πέλλα και κατοικεί στα Γιαννιτσά. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Το 2004 εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Το 2007 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Το 2009 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας και της ανατέθηκαν καθήκοντα Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης.

Ο Σπύρος Κουβέλης (Υφυπουργός Εξωτερικών) γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1964. Κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών, και έκανε μεταπτυχιακά σε Αγροτική Οικονομία και Οικονομικά Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία. Εκλέχτηκε Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το Σεπτέμβριο 2007. Διευθυντής Προγράμματος της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης WWF από το 1992 έως το 1997 και Πρόεδρος της Μεσογειακής της Ομάδας.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Υπουργός Οικονομικών) , γεννημένος το 1961, είναι βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ από το Σεπτέμβριο του 2007. Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αγγλία και την Αμερική και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από την Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics). Το 2004 ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Το Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης. Είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα Jacoline Vinke (και έχει δύο γιους, το Νικόλα και το Στέφανο.

Ο Γιάννης Μανιάτης (Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) γεννήθηκε στο Άργος το 1956. Είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και Διδάκτωρ Μηχανικός. Από το 1995 ήταν Αν. Καθηγητής του Α.Π.Θ., ενώ από το 2002 είναι Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Βόννης. Εξελέγη Βουλευτής Αργολίδας για πρώτη φορά στις εκλογές του 2004. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2007 και στις εκλογές του 2009.

Ο Γιώργος Ντόλιος (Υφυπουργός Εσωτερικών) γεννήθηκε στις 9 Απριλίου το 1955. Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άσκησε το επάγγελμα του οδοντιάτρου από το 1981 έως το 1995. Δήμαρχος Φερών Νομού Έβρου από το 1990 έως το 1994. Νομάρχης Έβρου για δύο τετραετίες, από το 1994 έως το 2002. Βουλευτής του Ν. Έβρου από το 2004 έως το 2009. Διετέλεσε και Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Παντρεμένος με την Καλλιόπη Παλατιανού και πατέρας δυο παιδιών.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης (Υφυπουργός Οικονομικών) γεννήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά στις 27 Μαρτίου 1963, ενώ στο επάγγελμα είναι Οικονομολόγος-Τραπεζικός. Αποφοίτησε από την Α.Β.Σ.Π., με πτυχίο στα Οικονομικά, ενώ διαθέτει Μάστερ στα Οικονομικά, από το Queens College του City University of New York των Η.Π.Α., και Διδακτορικό στα οικονομικά, από το Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ, Ην. Βασίλειο. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Λάρισας με το ΠΑ.ΣΟΚ. στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007.

Η Άννα Νταλάρα (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη δισκογραφία, αλλά και ως παραγωγός μουσικών εκπομπών στο κρατικό ραδιόφωνο, ενώ ασχολήθηκε με θέματα πολιτισμού και πνευματικών δικαιωμάτων. Εργάστηκε εθελοντικά σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Τον Οκτώβριο του 2009 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β’ Αθήνας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Νταλάρα και έχουν μία κόρη.

Η Τίνα Μπιρμπίλη (Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) είναι 39 χρονών, φυσικός στο επάγγελμα, με διδακτορικό και μάστερ στη Διαχείριση Περιβάλλοντος του Imperial College. Σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Περιβάλλοντος και βασική εισηγήτρια των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη. Στις 7 Οκτωβρίου του 2009 ορκίστηκε Υπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου.
Η Τίνα Μπιρμπίλη δεν ήταν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2009. Ανήκει τα τελευταία χρόνια στον κύκλο των στενών συνεργατών του Γεώργιου Παπανδρέου και αποτέλεσε προσωπική του επιλογή για την θέση της υπουργού Περιβάλλοντος.