Ως ευκαιρία –ίσως και την τελευταία- για την ανασυγκρότηση και επανίδρυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαρακτήρισε ο Πέτρος Τατούλης τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», και σχολιάζοντας την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε λόγο για «πολιτική υπέρβαση».

Υποστήριξε πως δεν αποστασιοποιείται από τις πολιτικές του αρχές, σημειώνοντας ότι «είμαι ένα πολιτικό πρόσωπο που δεν έχω αποστασιοποιηθεί ποτέ από τις πολιτικές μου αρχές, δεν έχω πει ποτέ μου ότι έχω φύγει έστω και το παραμικρό από αυτά που με έχουν σημαδέψει σε όλη αυτήν την πολιτική μου διαδρομή».

Ο Π. Τατούλης υπεραμύνθηκε της επιλογής του Καλλικράτη και της θεσμοθέτησης των περιφερειαρχών, σημειώνοντας ότι την πρόταση είχε κάνει στο παρελθόν η ΝΔ, αλλά δεν τόλμησε να τον υλοποιήσει.

«Εγώ δεν απευθύνομαι σε αυτήν τη ΝΔ του κ. Σαμαρά, που θεωρεί τον εαυτό της απολογητή της κυβέρνησης Καραμανλή και όλων όσων δεινών έφερε στον τόπο. Εγώ απευθύνομαι στην άλλη ΝΔ, στη ΝΔ που απογοητεύτηκε, που ντροπιάστηκε, από όλα αυτά τα τεκταινόμενα. Αυτή τη ΝΔ είναι κοντά μου», κατέληξε.