Το πλαίσιο και οι ενέργειες για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Κυβερνητικές πηγές αναλύουν τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:17
15/08/2018
Το πλαίσιο και οι ενέργειες για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
44
loading

Στο πλαίσιο και τις ενέργειες που οδήγησαν στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, αναφέρονται κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογραμμίζουν τα εξής:

«Ανοιχτοί οι πολυεπίπεδοι δίαυλοι Ελλάδας-Τουρκίας

1.Έχοντας πάντα ως απαρέγκλιτη προτεραιότητα την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στο ακέραιο, η Ελλάδα επέμεινε σταθερά στο δρόμο της διπλωματίας, διατηρώντας ανοιχτούς πολυεπίπεδους διαύλους με την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, γνωρίζοντας ότι έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία αυτήν την περίοδο.

Κρίσιμες στο πλαίσιο αυτό ήταν:

- Οι τρεις επισκέψεις του πρωθυπουργού στην Τουρκία το 2015-2016 και οι συναντήσεις ΥΠΕΞ που συνεισέφεραν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, την οικοδόμηση της ευρωτουρκικής στρατηγικής σχέσης και την προώθηση των συνομιλιών για το Κυπριακό.

- Η στήριξη στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας κατά την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016.

- Η σταθερή στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και στη διατήρηση των ευρωτουρκικών διαύλων.

- Η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου για πρώτη φορά μετά από 65 χρόνια στην Αθήνα.

- Η μη προσχώρηση της Ελλάδας στη λογική επιβολής οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία κατά την τελευταία περίοδο.

2.Στο πλαίσιο αυτών των διμερών σχέσεων, εντάθηκαν οι επαφές μέσω όλων των υφιστάμενων διαύλων (πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών, γενικός γραμματέας υπουργείου Εξωτερικών, ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές στην Τουρκία, Α/ΓΕΕΘΑ) προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών και αναδείχτηκαν οι επιπτώσεις που είχε η παράνομη κράτηση τους.

Η σημασία της συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Κυρίως, το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, στο περιθώριο της Συνόδου ΝΑΤΟ, η οποία κράτησε πάνω από 1,5 ώρα. Μία συνάντηση την οποία ορισμένα ΜΜΕ στη χώρα μας, μέσα στον αντιπολιτευτικό τους οίστρο, έσπευσαν τότε να χαρακτηρίσουν ως αποτυχία.

Τη στιγμή μάλιστα που έπειτα από εκείνη τη συνάντηση ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου: «Κατ' αρχάς τα λόγια μου είναι μετρημένα, ωστόσο πρέπει να σας πω ότι βγαίνοντας από τη συνάντηση έχω περισσότερες ελπίδες από ότι πριν μπω στη συνάντηση αυτή. Δεν ήταν μια εύκολη συνάντηση, γι' αυτό διήρκησε σχεδόν δύο ώρες».

Και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με τον Ταγίπ Ερτντογάν για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών λέγοντας:

«Στον Πρόεδρο Ερντογάν, έδωσα να καταλάβει ή ελπίζω τουλάχιστον, ότι το ζήτημα των οκτώ δεν μπορεί να συσχετίζεται με το ζήτημα των δύο. Είναι άλλο θέμα όταν κάποιος ζητά άσυλο και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και βεβαίως υπεύθυνη για τις αποφάσεις είναι η ανεξάρτητη σε ένα κράτος δικαίου, όπως η Ελλάδα, δικαιοσύνη και άλλο ζήτημα είναι αυτό που αφορά τη σύλληψη και την κράτηση δύο στρατιωτικών που κατά τη διάρκεια επιχείρησης ρουτίνας, που αφορά την επίβλεψη των συνόρων, πέρασαν κατά λάθος, κατά κάποια μέτρα στην άλλη πλευρά. Και εν τοιαύτη περιπτώσει αυτό που η ελληνική πλευρά ζητάει δεν είναι κάποια χάρη, αλλά να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Και βεβαίως εφόσον οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, που δεν έχουν διαπράξει, να οριστεί η προβλεπόμενη διαδικασία, να δικαστούν και εν πάση περιπτώσει να μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικογένειες τους».

Ουδέποτε μπήκε σε παζάρια το ζήτημα των δύο στρατιωτικών

«Είναι προφανές τόσο διά της δήλωσης του πρωθυπουργού όσο και εκ του αποτελέσματος τελικά, ότι για το ζήτημα αυτό η Ελλάδα ουδέποτε μπήκε σε παζάρια», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «Τονίστηκε ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και ότι για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα, ακολουθήθηκαν και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες από τη δικαιοσύνη διαδικασίες. Την ίδια στιγμή που φυσικά, υποστηρίχτηκε σταθερά η θέση αρχών της χώρας μας ότι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

Η συσχέτιση αυτών με τους δύο στρατιωτικούς, δεν υπήρξε ποτέ ως επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση, αντιθέτως η άποψη αυτή υποστηρίχθηκε μόνο από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανάδειξη του ζητήματος από την Ελλάδα στους συμμάχους και στα διεθνή φόρα

3.Η Ελλάδα ανέδειξε σταθερά και δυναμικά το ζήτημα στις συνομιλίες με τους συμμάχους και εταίρους της και σε διεθνή και ευρωπαϊκά φόρα, ώστε να ασκήσει επιπλέον πίεση για επίλυση του ζητήματος. Στο πλαίσιο αυτό, το αίτημα για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας, εντάχθηκε στα Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, τέθηκε επιτακτικά από τους Προέδρους Τουσκ και Γιούνκερ στη Σύνοδο της Βάρνας, ενώ αναδείχτηκε επίμονα στο ΝΑΤΟ, τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας. Ενώ τέλος, το ζήτημα τέθηκε επανειλημμένως στις γερμανοτουρκικές και αμερικανοτουρκικές συνομιλίες, ενώ τέθηκε και στη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν τον Απρίλιο, αφού λίγες μέρες πριν είχε αναφερθεί σχετικά ο πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Η προσπάθεια της Αγκυρας να επανεκκινήσει τις σχέσεις με την Ε.Ε και τα κράτη-μέλη της

4.Σημαντικός παράγοντας στην επίλυση του ζητήματος κατά την παρούσα περίοδο είναι και η προσπάθεια της Τουρκίας να επανεκκινήσει τις σχέσεις της με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της (αποκατάσταση σχέσεων με Ολλανδία, συνάντηση με Μέρκελ, προσέγγιση Αυστρίας), σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίση. Η Τουρκία προέβη σε αυτή την κίνηση αναγνωρίζοντας ότι το ανωτέρω ζήτημα είχε - μετά από τις ανωτέρω ελληνικές ενέργειες - καταστεί καίριας σημασίας για την επανεκκίνηση των ευρωτουρκικών σχέσεων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

44
σχόλια
 1. avatar καραχαλιος.

  Το νου σας να δουμε που θα καταληξουν οι 8 τουρκοι

  1. avatar John volteros

   Τώρα πάνε αυτοί. Φήμες λένε πως έγιναν κάρβουνο στη μεγάλη φωτιά.

 2. avatar fire40

  Πολλή χολή κυκλοφορεί ανήμερα της Παναγίας. Ηρεμήστε θα πάθετε τίποτε δαγκώνοντας ο ένας τον άλλον. Βάλτε στην άκρη τη γκρίνια και τη μιζέρια σας και δοξάστε το Θεό που τα παιδιά γύρισαν. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλον παρά μόνο τους πονηρούς.

  1. avatar J. Kyp

   Το θεό να δοξάσουν;

  2. avatar στα Αληταρια

   Καλα θα κανετε ολοι σας Σφυριζανελ να γονατησετε στα τεσσαρα και να γλυψετε τα ποδια του θειου ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ που μονο αυτος βοηθεισε τα παιδια να αφησει ο Σουλτανος Ερντογαν ελευθερα .

   1. avatar πεστα φιλε…..αυτη ειναι η αληθεια

    ας ψαξουν απο το συριζα να βρουν τον αιτιο...εκει θα τα καταφερουν παλι.....θα ειναι ο σκαι??η δομηση.....η αναδασωση...ο παπας της ρωμης???

 3. avatar Γεροτσολιας

  Κανενα σχολιο,εδωσα ρεστα, no komment !

 4. avatar John Palamar

  Αν συμβεί κάτι καλό, δεν οφείλεται στους άχρηστους που μας κυβερνούν, αλλά στις διεθνείς συγκυρίες.

 5. avatar Ετσι χωρις ονομα.

  Αφηνω στην ακρη τον ανθρωπινο παραγοντα για δυο νεα παιδια ,γυρισαν και ολοι χαιρομαστε,αλλα
  Τελικα τι εχει γινει, περασαν κατα λαθος τα συνορα; Ισχυει αυτο που ειπε ο Υεθα;
  Και στη μια και στην αλλη περιπτωση ,καποια πραγματα δεν κολανε.
  Πολυ μεγαλη αναλυση εγινε για τα περι ,ενεργειων μας,προβληματικη ,ξεχειλωμενη!
  Το ΝΒ μας παρουσιασε ολες τις δηλωσεις ολων των προτοκλασατων συριζανελιτων,λες και θελουν να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα!
  Τελικα τι εχουμε ηρωεες και μαρτυρες η αιχμαλωτους στρατιωτικου επεισοδιου;

 6. avatar pliman

  Τομπολα με την αραβικη ανοιξη ολα τα
  παραλια της μεσογειου στο πιατο του ΔΝΤ
  εδω η σιωπη ειναι χρυσος...

 7. avatar Ψυχολεηλατης

  Ο
  Ορισμένες φορές σκέφτομαι τον καραγκιόζη και διερωτώμαι γιατί δεν τον έχουμε Εθνικό έμβλημα βλέποντας ολο αυτο το θέατρο του παραλόγου απ όλους τους εμπλεκόμενους

 8. avatar pliman ο ερημιτης

  τι ακουγανε στην απογειωση μαθαμε?

  1. avatar Lui

   Αμανεδες

 9. avatar Δραμαλαμα

  Δε λεω οτι ο συριζα ειναι καλος,μη το δειτε ετσι,αλλα μπορει κανεις που ειναι καλα στα μυαλα του να ψηφισει μητσοτακη;Τον κούλη;Που μας περασε τις πετρες στο λαιμο και μας βουτηξαν στον ωκεανο;Η χωρα καταστραφηκε μεσα σε 30-40 χρόνια.Δε θέλει 2 χρονια να φτιάξει αλλα 50-70.Ο ρυθμος ανάβασης ειναι πολυ χαμηλοτερος απο αυτον της κατάβασης.Ο τσιπρας παίζει χωρις αντιπαλο.Μονο εαν η ΝΔ βαλει αρχηγο νεο (40αρι) χωρις καμμια οικογενειακη σχεση με την πολιτικη τοτε μονο θα κανει κυβερνηση.Ο κουλης και μονος να κατέβει 2ος θα βγει.Εσεις συνελληνες της ΝΔ.Ζητήστε αρχηγό,νεο με καθαρό μετωπο και θα δειτε πως αλλαζει το πραμα.Μεχρι τωρα ειναι σαν «Πανω Πηγη vs Barcelona».Εχετε Νοβαρτις στον αρχηγό σας ΗΔΗ φορτωμενο.Δεν εχει στον ηλιο μοιρα.

  1. avatar προδοτες,,,,,

   μονο λογια ψευτοαριστερα και μαδουριστικα για να παραπλανηστετ ακομη μια φορα τον κοσμο...4 χρονια κυβερνατε και δεν κανατε τιποτα ...λιστες ζημενσ νοβαρτις...φοροδιαφυγη....διαφθορα.......μονο για φορους και για μειωσεις ειστε....

  2. avatar ΙΩΛΗ~ΜΑΡΘΑ

   Συμφωνω μαζι σου,με την μονη διαφορα οτι ειμαι της αποψης οτι η δεξια στην Ελλαδα,δεν εχει δειξει να θελει να αλλαξει γιατι ειναι δεμενη στο αρμα του κεφαλαιου,και τα τελευταια χρονια με τον Κουλη στροφαρε πολυ δεξια...

   1. avatar ενω εσεις το πηγατε πολυ αριστερα

    και στο δρομο τρακαρατε με τη δεξια....και βγαλατε τα ματια σας και τα ματια του λαου....

  3. avatar Δράκαινα?

   Σε πλήρη Πανικό συριζοτρολάκια , τι φοβάστε ΕΚΛΟΓΈΣ ? ΈΡΧΟΝΤΑΙ
   Άντε λοιπόν στη τρύπα σας?

   1. avatar J. Kyp

    Ίσα ίσα που ελπίζουμε να πάρουμε και μεις νανογιλεκα και την κρέμα του βελλοπουλου με τα βότανα και το δηλητήριο οχιάς. Δεξιαμπεεε

    1. avatar παρτε,,,,,

     οτι θελετε....τα λεφτα μας τα πηρατε απο τις τσεπες μας.....παρτε και κρεμες και γιλεκα και πατε στη μερκελ.....θα βρειτε ακρη και λυση εκει......οταν σας παιζει τη χαστουκα θα βαζετε γιλεκα.....και οταν ειστε στα 4???????ξασας

  4. avatar jtheo

   Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ

 10. avatar Apostolos Exaras

  Ρε τι [...] γραφεται. Ειστε σοβαροι?????
  Το παιχνιδι το παιζει ο Ερντογκαν κατα το δοκουν....απλα τωρα το συμφερε να τους αφησει λογω συγκιριων τωρα τους αφησε.....ολα τα αλλα ειναι για να γλυφεται τον ΣΥΡΙΖΑ μπας και αρπαξεται κανενα κοκαλακι...........εξ αλλου παντα αυτο εκανε ο αλλωτε \"\" κραταιος\"\" οργανισμος Λαμπρακη

 11. avatar Προδότες και ανθέλληνες

  Κάποιοι δεν αισθάνονται καλά με τις επιτυχίες της κυβέρνησης και του Τσίπρα, και το δείχνουν!
  ΝΔ, υπόδικα συμφέροντα και τρολάκια χύνουν μαύρο δάκρυ!

  1. avatar Δράκαινα?

   Τα ίδια γράφεις καρανίκα , αλλά με άλλο Νικ , οι ΕΚΛΟΓΈΣ ΈΡΧΟΝΤΑΙ
   Στην τρύπα σου λοιπόν ?

   1. avatar J. Kyp

    Εγώ ψηφίζω μπαρμπαρουση. Αλλά αν πάρω νανογιλεκα το γυρίζω σε αδωνη

    1. avatar παρε και κατι απο τον καρανικα …κανενα κιλο ανοησιας…..

     απο τον κατσικη το ζουραρη.....τρελα πουλουν και αυτοι

     1. avatar J. Kyp

      Μόνο δηλητήριο από φιδακια Παναγιάς. Δεξιός τσαρλατανισμος προηγούμενων αιώνων. Ακόμη και τα νεφελιμ θα σαλταρουν με σας

 12. avatar Αλάνης

  Η 5μηνη κράτηση των δυο στρατιωτικών, που ισοδυναμεί τουλάχιστον με το χρόνο φυλάκισής τους για την παράνομη είσοδο στο τουρκικό έδαφος, κατέδειξε την απόλυτη ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης ή και αντιπολίτευσης να ασκήσει πίεση στη γείτονα χώρα. Ούτε η πρωθυπουργική μας καρικατούρα, ούτε η θρυλική Ντόρα, ούτε η διπλωματία, ούτε ο φαιδρός υπουργός εθνικής μας άμυνας, ούτε ο Γιούνκερ. Ο Ερντογάν απλά έκρινε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να κλείσει εύκολα ένα μέτωπο αφού πλέον πιέζεται ασφυκτικά έξωθεν και έσωθεν. Τα υπόλοιπα είναι η πραγματικά αξιολύπητη προσπάθεια του πολιτικού κόσμου να καρπωθεί τα αποτελέσματα των ορέξεων του σουλτάνου.

 13. avatar Θορπ

  Κωδικός Δαμων και Φιντίας ;
  Αρκετά βαρυσήμαντα πρόσωπα δεν εμφανίζονται ;
  Λέτε να έχει γίνει ανταλλαγή ;

 14. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Βασικά, του δώσατε τους ψευδομούφτηδες στην Θράκη κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης!

 15. avatar Μ

  Αναλυσεις για βλακες, απλα τους αφησε τωρα ο σουλτανινος γιατι τωρα τον βολευε, τωρα αποσκοπει καπου..... κ θεωρησε οτι ειναι καταλληλη η στιγμη....

 16. avatar ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ. ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΟΙΗΤΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ ΒΡΙΣΙΔΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.
  ΩΣ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ. ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙ.

  1. avatar αν βρεις εσυ

   κατι θετικο......πες το να το μαθομε και μεις....προδοσια ξεπουλημα φοροι..περικοπες.....

   1. avatar J. Kyp

    Να ναι καλά η πολιτική του [...] που έριξε, μετά 2 θητείες, τη χώρα στο ΔΝΤ. Τουμπεκί τώρα, τουρκικό, και δείτε πως βγαίνει

  2. avatar Ο ανωτέρω

   Εσείς με τις αρνητικές. διευκρινίστε μου: ποιόν μισείται τον Ανδρέα ή τον Άλεξ;

  3. avatar A. God

   Ωωωωωωωωω!!!
   Σαν νεοφερτη στο υπογειο του Μαξιμου φαινεσαι!
   Θα πω στον Βερναρδακη να σου δωσει 0,60 Ε για τον κοπο σου.
   Ευγε, ευγε!
   Και εις ανωτερα!

   1. avatar ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

    Αυτό ακριβώς. Τίποτε άλλο. Δεν ειναι άσχημο και το 0,60.

  4. avatar papmi

   Ή εμείς ή αυτοί. !!!
   Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν !!!
   Σου θυμίζει κάποιον ή παραέφαγες και σε πείραξε;

 17. avatar papmi

  Εξυπακούεται ότι πρόκειται για ευχάριστο γεγονός.
  Κοτζάμ Αμερική όμως κοντεύει να στείλει την Τουρκία στο ΔΝΤ για ένα παπά και ο σουλτάνος λέει γιοκ αλλά η κυβέρνησή μας τους πήρε πίσω ( αφού βλακοδώς τους \"δώσαμε\" ) με τα λόγια !!!
  Αλήθεια, θα μάθουμε ποτέ τί παίχτηκε σε όλη αυτή την ιστορία;

  1. avatar Tassos78

   Ότι τι παίχτηκε δηλαδή ? Ότι τους στήσανε αλλά δεν είχαν τόσο καιρό την ανάγκη να διαμαρτυρηθουν ούτε καν στους γονείς τους? Με τόση αβεβαιότητα κιόλας? Κατα τη σύλληψη τους εγινε ακριβώς ότι ειπώθηκε επίσημα απ τους ίδιους κι αφέθηκαν τώρα προφανώς λόγω των τελευταίων εξελίξεων στα αμερικανοτουρκικα

 18. avatar Τασι

  και όμως καιρδισαν ψήφους

  1. avatar Θα σου ελεγα ,

   Τωρα τι κερδισαν , αλλα εχε χαρη που ειναι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ σημερα και πρεπει να ειμαστε σεμνοι .

 19. avatar Φτωχος

  Ενοείται ότι χαίρομαι που γύρισαν τα παιδιά στην πατρίδα!Αν όμως κάποιοι νομίζουν ότι κέρδισαν με αυτό ψήφους είναι γελασμένοι!!!Ο κόσμος πλέον σταμάτησε να τρώει σανό!!!!Τσιπράκο τώρα εμείς θα παίζουμε τους ζουρνάδες και εσύ θα χωρεύεις!!!!!!!!

  1. avatar η μερκελ τουπαιξε τη λυρα

   και αυτος χορευει 4 χρονια σαν..αρ........α........πανω στα πτωματα των ελληνων

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει