Είτε πρόκειται για πολιτική επιλογή ουσίας, είτε για κίνηση εντυπωσιασμού ενόψει των τοπικών εκλογών, το βέβαιο είναι ότι η αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ από τα ομόλογα δεν ήταν αναμενόμενη, σε όσους τουλάχιστον βασίστηκαν στα λεγόμενά τους.

Συγκεκριμένα, μόλις χθες το βράδυ ο Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωνε τόσο την επιτροπή όσο και τους δημοσιογράφους ότι δεν επρόκειτο να ακολουθήσουν το δρόμο της εξόδου όπως στο Βατοπέδι.

Για του λόγου το αληθές, το ΠΑΣΟΚ διένειμε απόσπασμα των επίσημων πρακτικών της χθεσινής συνεδρίασης, το οποίο και παραθέτουμε:

«Πρ. Παυλόπουλος (ΝΔ): Κύριε πρόεδρε, πρώτα θέλω να κάνω μια δήλωση και να μείνει στα πρακτικά και για την κριτική και τις ερωτήσεις των συναδέλφων, αλλά είμαστε εξεταστική επιτροπή, η οποία δεν υποκαθιστά την έρευνα της δικαιοσύνης για το τι γίνεται στο ταμείο. Άλλα πράγματα εξετάζουμε εδώ και το δεύτερο που θέλω να δηλώσω, είναι ότι ξέρουμε ποιες είναι οι αρμοδιότητες των ανθρώπων που έρχονται εδώ ή αν δεν το ξέρουμε, οφείλουμε να έχουμε διαβάσει προηγουμένως τι αρμοδιότητα έχει ο καθένας και να τον ρωτάμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και όχι υποθέσεις εργασίας. Και το τρίτο και κυριότερο, δεν είναι κριτική αλλά μου γεννάει μεγάλη απορία για την πορεία της επιτροπής, οι ερωτήσεις τύπου «είναι δυνατόν κατά τη γνώμη σας να γινόταν επένδυση, ή καλύτερα έκδοση ομολόγων, και να μην ήξερε ο υπουργός ποιοι ήταν οι επενδυτές από πίσω;»

Ευαγ. Παπαχρήστος (ΠΑΣΟΚ): Προετοιμάζετε την αποχώρησή σας, κύριε Παυλόπουλε;

Πρ. Παυλόπουλος: Καμία αποχώρηση, σας διαβεβαιώνω ότι θα το δείτε, θα είμαστε εδώ, θα βγει μέχρι το τέλος, αλλά δεν εννοώ –και σας το είπα από την πρώτη μέρα- κάνετε πράγματα που δείχνουν ότι φτάνουμε σε αποφάσεις που είναι προειλημμένες.

Ευ. Παπαχρήστος: «Προειλημμένη απόφαση είναι η αποχώρησή σας».