«Υπήρξε αναφορά στην ανάγκη χρονικής επιμήκυνσης από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στο Eurogroup και δε θα βραδύνει» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος δεν παρέλειψε για μία ακόμη φορά να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «προσπάθειες αποδιοργάνωσης και υπονόμευσης του κυβερνητικού έργου από αυτούς που όψιμα ανακάλυψαν την επαναδιαπραγμάτευση».

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «συνυπολογίζουμε τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους εταίρους. Ο Σεπτέμβριος είναι ένα λογικό περιθώριο για να προβούμε στην επιμήκυνση με διεκδίκηση ένα τετραετές πλάνο, μέσα στο οποίο θα πρέπει να παλέψουμε για την επαναδιαπραγμάτευση.

«Θα πρέπει να καταγραφεί τι έχει αποδώσει κάθε μέτρο, όπως π.χ ο αυξημένος ΦΠΑ για να μπορέσουμε να δούμε τι περιθώρια έχουμε» σημείωσε ο κ. Κουβέλης. «Ψάχνουμε το ισοδύναμο να γκρεμίσουμε το απαράδεκτο ΦΠΑ εστίασης, για να μπορέσουμε να τονώσουμε και τον τουρισμό» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Ο κατώτατος μισθός δε μπορεί να ορίζεται με διατάγματα» σημείωσε ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στην ανάγκη και την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί τα εργασιακά, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «κόκκινη γραμμή» την ανάγκη καθορισμού των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων μέσα από διάλογο των κοινωνικών εταίρων.