«Η Ολομέλεια της Βουλής θα ψηφίσει τη μη παραπομπή των δέκα εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση Novartis με μία απαράδεκτη μεθόδευση, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί να επιβάλει στους βουλευτές τής αντιπολίτευσης τη δική σας αιτιολογία για τη δική μας ψήφο».

Αυτό ανέφερε, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για τη λήψη απόφασης επί του πορίσματος της Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι με τις διαδικασίες που ακολουθεί έχει στόχο να διατηρήσει την υπόθεση στην επικαιρότητα και να αποφύγει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση, η οποία θα αποκάλυπτε την ορθότητα της μη παραπομπής λόγω έλλειψης ενδείξεων.

Στη συνέχεια ζήτησε να διορθωθεί το ψηφοδέλτιο και η ψηφοφορία να γίνει «όπως προβλέπει το Σύνταγμα. “Ναι” ή “όχι” στην παραπομπή».

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι από τη μελέτη της δικογραφίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή δεν προέκυψε οποιαδήποτε ένδειξη για πράξη απιστίας που είναι, όπως είπε, προαπαιτούμενο για τη δωροδοκία, ούτε κάποια αξιόπιστη μαρτυρία ή στοιχείο για τέλεση πράξης δωροδοκίας. Δεν υπάρχει περιγραφή καμίας ενέργειας προσώπων που να συνιστά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

«Δεν μας επετράπη να εξετάσουμε τους μάρτυρες και να αποδειχτεί ότι έχουνε πραγματικά γνώση των γεγονότων» τόνισε ο κ. Μηταράκης και εκτίμησε πως «με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η Επιτροπή επέλεξε συνειδητά να μη διερευνήσει την υπόθεση και να μην επιτρέψει την πολιτική αποκάλυψη της αλήθειας» σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν υφίσταται κανένα προηγούμενο όπου το σύνολο της αντιπολίτευσης και των εμπλεκομένων προσώπων να ζητούν από Επιτροπή που ελέγχεται από την κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσει στην διερεύνηση υπόθεσης και η πλειοψηφία να το αρνείται. Με τον τρόπο αυτό η Επιτροπή κατέστη οργανικό μέρος της κυβερνητικής σκευωρίας για τη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων» πρόσθεσε.

Τέλος, ο βουλευτής σημείωσε ότι η υπόθεση Novartis αποτελεί ένα κοινοβουλευτικό φιάσκο και μία σκευωρία σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων τής κυβέρνησης. «Στόχος σας είναι να διαιρέσετε τους Έλληνες και να σπείρετε διχόνοια για να κουκουλώσετε τις δικές σας αποτυχίες. Ετοιμάζετε το αφήγημά σας για τις επόμενες εκλογές. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει και θα σας κρίνει» κατέληξε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.