Διεγράφη με απόφαση του προεδρείου η προσωπική επίθεση που είχε δεχθεί νωρίτερα σήμερα από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο.

«Υπερασπίστηκα τους πρόσφυγες που βρίσκονταν στην πλατεία Ομονοίας. Έπρεπε εγώ ως υπουργός να δώσω την απάντηση γιατί είναι αυτοί εκεί. Να δώσω εγώ απάντηση σε αυτές τις παράλογες ερωτήσεις των τότε ξενόφοβων καναλιών, που ενορχήστρωναν ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου και πρόσθεσε: «γι΄αυτό θέλω να πω ότι δεν θα απαντήσω σε ένα παραλήρημα, όπως ακούστηκε μέσα στη Βουλή, από κάποιον νεοναζί κανίβαλο, γιατί για κανίβαλο πρόκειται. Αυτό που θα ευχηθώ είναι η ελληνική δικαιοσύνη να εκτελέσει το χρέος της για να ξεβρομίσει η Βουλή από αυτόν τον φασιστικό, σεξιστικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό λόγο που τον ακούμε και παρακολουθούμε και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε.

Αυτή είναι η ουσία. Δεν πρέπει να γίνουμε Ευρώπη. Η εξαίρεση του 2015 συνεχίζει να είναι εξαίρεση και το 2018 και αυτή η κυβέρνηση είναι η μοναδική που έχει το θάρρος να προσπαθεί να εφαρμόσει τη νομιμότητα και να προσπαθεί να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων με την πραγματικότητα και τη διεθνή προστασία».

«Όταν όλος ο κόσμος ζει στη βαρβαρότητα και όταν δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να καταδικάσει αυτά που συμβαίνουν, τολμάνε να μιλάνε για την κυβέρνηση και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ακροβατούν, πράγματι ακροβατούν, στην προσπάθεια να μείνουμε άνθρωποι, να δώσουμε ένα μήνυμα ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα, ότι μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτή τη λαίλαπα και τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων και μεγαλοσχημόνων και ότι είμαστε άνθρωποι και δεν είμαστε μισαλλόδοξοι, να μισούμε τα θύματα του πολέμου. Αν είναι δυνατόν να είμαστε εδώ και να συζητάμε για τους πρόσφυγες με αυτό τον χυδαίο τρόπο που ακούσαμε από όλους τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης» σχολίασε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η επίθεση που δέχθηκε η κ. Χριστοδουλοπούλου από τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Καλό είναι να έχουμε αντανακλαστικά και να αντιδρούμε τη στιγμή που ακούγονται αυτές οι χυδαιότητες» σχολίασε η αντιπρόεδρος της Βουλής.