Επίθεση στη κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε διαλυμένη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει στο σύνολο του το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή.

Δήλωσε επίσης ότι δεν θα υπερψηφίσει την απλή αναλογική αν δεν καταργηθεί το μπόνους των εδρών, ούτε θα συναινέσει στο σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών.

«Λέτε ότι το νομοσχέδιο για την αναδοχή έχει και τα θετικά και να το ψηφίσουμε. Δεν λάβατε υπόψη αυτά που λέμε, το φέρατε και λέτε ψηφίστε τα θετικά. Όχι κύριοι. Καταψηφίζουμε στο σύνολο του αφού δεν κάνατε προ-διαπραγμάτευση. Θα υποστείτε τις συνέπειες. Δεν είμαστε κορόιδα να ψηφίσουμε τα θετικά και να περνάτε εσείς με το ζόρι τα αρνητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Αιχμές άφησε όμως ο κ. Λεβέντης και για τη στάση της Εκκλησίας, η οποία όπως υποστήριξε, «δεν είχε την αντίδραση που όφειλε κατά του νομοσχεδίου».

«Ήθελα μια Εκκλησία πιο μαχητική» είπε, και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που αγνοήθηκε ως παράγοντας η Εκκλησία δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο και αφήστε να λέτε ότι εμείς είμαστε οι σκοταδιστές και εσείς οι προοδευτικοί που κόψατε συντάξεις και θέλετε να φορολογήσετε ακόμα και τα ζώα».

Στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης, μίλησε για «διαλυμένη κυβέρνηση» που αντί να στηρίζεται στην κυβερνητική πλειοψηφία για να περάσει τα νομοσχέδια της, στηρίζεται όπως είπε, στην αντιπολίτευση και «από κάποιους που έρχονται φυτευτοί και τα ψηφίζουν».

Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τις αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα διλήμματα που τίθεται με το νομοσχέδιο, τόνισε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι επόμενες εκλογές θα έχουν το δίλημμα πρόοδος ή συντήρηση. Πρόοδος δεν είναι να το λες διαρκώς. Εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ καλείτε το ΠΑΣΟΚ να διαλέξει με ποιους θα πάει. Το κόμμα που το κατηγορούσατε ότι διόρισε καταλήστευσε και πτώχευσε το κράτος, τώρα το καλείται να συνεργαστείτε. Τους σύρατε τα όσα μύρια, τους πήρατε πρώτα τις ψήφους και τώρα θέλετε και τους ίδιους. Αυτή είναι η προοδευτικότητα σας;» είπε.

Ο κ. Λεβέντης απέρριψε να ψηφίσει νόμο για την καθιέρωση της απλής αναλογικής αν όπως είπε δεν συνοδεύεται από κατάργηση του μπόνους των εδρών.

«Ετοιμάζεστε για την απλή αναλογική. Αν δεν έχει μηδέν μπόνους εδρών η Ένωση Κεντρώων δεν θα την ψηφίσει. Δεν ψηφίζουμε ημίμετρα επειδή θα υποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει συνεταίρους του αυτούς που έβριζε. Ούτε παίζει ρόλο η μεγάλη εκλογική περιφέρεια αν ο βουλευτής θέλει να τα παίρνει», ανέφερε και άσκησε κριτική και για την οικονομική πολιτική κάνοντας λόγο για «θράσος της κυβέρνησης να υποστηρίζει ότι από τον Αύγουστο του 2019 η χώρα αποκτά την αυτοδυναμία της» και πρόσθεσε ότι «στην ουσία η Ελλάδα έχει μπει για 99 χρόνια στην υποτέλεια με την υπογραφή όλων των τελευταίων κυβερνήσεων».

«Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επαναφέρει την 13η σύνταξη. Αφού καταλήστευσε τους συνταξιούχους τους υπόσχεστε επιστροφή. Μπορείτε να τους κοιτάξετε στα μάτια όταν κυκλοφορείτε στους δρόμους;», σημείωσε και εξέφρασε την άποψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει Αντιευρωπαϊκό κόμμα» και θα ξαναρχίσει όπως είπε, «το αντάρτικο και να καταφέρεται κατά της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο θέμα των Σκοπίων, τονίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και ανυποχώρητοι μέχρι τέλος», ενώ υποστήριξε ότι «αν η Ελλάδα παραχωρήσει το όνομα θα υπάρχει ένα δεύτερο τουρκικό κράτος στα βόρεια της».

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την πρόταση του να γίνει εκστρατεία για τους εξοπλισμούς σε ομογενείς και εφοπλιστές για να αγοραστούν αεροπλάνα και φρεγάτες, όπως και να δώσουν 3 μισθούς οι βουλευτές και 200 ευρώ όσων οι συντάξεις είναι πάνω από 1000 ευρώ.

«Λυπάμαι για τις εξελίξεις. Ο λαός θα τιμωρήσει και το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να μην αμφιβάλλετε», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.