«Είναι ανόητο να απειλούμε τους Έλληνες με έξοδο από το ευρώ. Δε μπορούμε να τους πούμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και ότι δεν ψήφισαν σωστά. Πρέπει να βρούμε μία πόρτα διεξόδου μαζί τους, όχι για να φύγουν από το ευρώ, αλλά για να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής των πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, χτυπώντας καμπανάκι για «πραξικόπημα στην Ελλάδα αν την αφήσουμε μόνη της».

Όπως είπε αναφερόμενος στις εκλογές 2012 «χρειάζεται συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των δύο κομμάτων που δημιουργήθηκαν από αυτά» εκτιμώντας ότι «το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και υπάρχει ανάγκη να δοθεί ελπίδα».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με το εάν τα μέτρα λιτότητας ήταν υπερβολικά υπογράμμισε ότι «εάν αφήσουμε τους Έλληνες να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, διακινδυνεύουμε στρατιωτικό πραξικόπημα», καθώς όπως εξήγησε η πτώση του επιπέδου διαβίωσης θα είναι δραματική.

«Κανείς δε γνωρίζει πώς θα λειτουργήσει η Ελλάδα με τη νέα δραχμή. Επιπλέον, μια υποθετική έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δε θα επιλύσει τα προβλήματα της Ιταλίας ή της Ισπανίας. Δεν πιστεύω ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανή» τόνισε ο Κον Μπεντίτ.

Σχετικά με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αναφέρει πως είναι «τρελό να λέμε πως δε μπορούμε να το αγγίξουμε» και πως το Σύμφωνο δε θα έχει νόημα χωρίς τη συμφωνία Γαλλίας και Γερμανίας.

Όσον αφορά στη διαχείριση του δημοσίου χρέους των κρατών, υποστηρίζει πως χρειάζεται να γίνει κοινή διαχείριση των παλαιών χρεών και να δημιουργηθεί ένα ταμείο απόσβεσης των χρεών με χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το απόθεμά του για μείωση των χρεών των κρατών ή για επενδύσεις.