Στην αυξανόμενη ένταση με την Τουρκία αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Για το ζήτημα των δύο αξιωματικών και τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας τόνισε ότι «ο κ. Καμμένος παίζει με τα σπίρτα και με τρεμάμενο χέρι. Ο Ερντογάν προφανώς παίρνει λάθος αποφάσεις. Όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Τουρκία. Δεν μπορεί όμως ένας υπουργός να αντιπαρατίθεται με ξένους ηγέτες με όρους ψυχιατρικής. Δεν μπορεί να υπερασπίζεται την πατρίδα του με κραυγές. Ο κ. Καμμένος έχει ευθύνες και για τους δύο στρατιωτικούς» και πρόσθεσε ότι «το θέμα με την Τουρκία επιβάλλει μία ενιαία αντίδραση. Και το πρώτο ζητούμενο είναι μια ενιαία θέση από την κυβέρνηση».

«Στα πατριωτικά θέματα πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη συμφωνία όλων των πολιτικών δημοκρατικών δυνάμεων. Το οφείλουμε στον ελληνικό λαό. Δεν γίνεται να δίνουμε στον Ερντογάν την εικόνα ότι μας διχάζει» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ερώτηση για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, απάντησε: «Η ηγεσία της πΓΔΜ είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Εκεί πρέπει να πατήσουμε για τη λύση. Πρέπει να τους φέρουμε προς το μέρος μας αντί να τους σπρώξουμε προς την Τουρκία». Υπογράμμισε ότι Το Ποτάμι θέλει «μία λύση για το όνομα και ταυτόχρονα δεσμεύσεις για την απαλοιφή των αλυτρωτικών διαθέσεων των γειτόνων μας και από το Σύνταγμά τους και από τα σχολικά τους βιβλία».

Τέλος, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση υποστήριξε ότι είναι μεγάλη η ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να αλλάξουν όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, οι υπερεξουσίες του πρωθυπουργού έναντι του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας, κλπ». Να τεθούν όλες οι προτάσεις στο τραπέζι «να πάμε στη Βουλή και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.