«Δεξιό με εθνικιστικές τάσεις» χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κούλογλου δήλωσε πως «όταν τελειώσουν τα μνημόνια, και θα τελειώσουν τον Αύγουστο, αναδιατάσσεται αναγκαστικά το πολιτικό σκηνικό» προσθέτοντας πως η συμμαχία με τον Πάνο Καμμένο ήταν η μόνη λύση για να μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση την περίοδο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ερωτηθείς τι θα πράξει η κυβέρνηση εφόσον γίνουν εκλογές και τις κερδίσει και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Στην περίπτωση που υπάρξει δυνατότητα δημιουργίας δημοκρατικής πλειοψηφίας ασφαλώς θα κυβερνήσει με την κεντροαριστερά».

«Νομίζω η ιστορική περίοδος που επέβαλλε αυτή τη συμφωνία τελειώνει με τα μνημόνια. Ο καθένας τον δρόμο του και μετά ό,τι διαμορφώνουμε και στην Ευρώπη και προσπαθούμε να κάνουμε είναι μια συμμαχία Αριστεράς – κεντροαριστράς για να επιβάλλουμε νέα ατζέντα κοινωνικής Δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη μορφή συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει να γίνουν ένα κόμμα αλλά να διατηρήσουν τη διαφορετικότητά τους.

«Θα πρέπει εντωμεταξύ και το Κίνημα Αλλαγής να προχωρήσει στις δικές του επεξεργασίες κάνοντας τομές με το παρελθόν» κατέληξε. «Αυτός είναι ο συσχετισμός των δυνάμεων, δεν μπορείς να κυβερνήσεις διαφορετικά. Αντί να κυβερνήσει η δεξιά, θα πρέπει να είναι μία συμμαχία που θα έχει κι αυτή τους συμβιβασμούς της αλλά αυτό είναι το μέλλον».