«Η μόνη θεσμική οδός που έχουμε μπροστά μας είναι η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την υπόθεση της Novartis στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Ξεμπερδεύουμε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο από μια χυδαιότητα. Δεν τα φάγαμε μαζί. Ορισμένοι δεν ντρέπονται να κραυγάζουν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί ποιοι είναι οι αληθινοί κουκουλοφόροι, με τα λευκά κολάρα, που είχαν θρονιαστεί σε υπουργικά γραφεία. Η δικαιοσύνη θα τους βγάλει τις κουκούλες».

«Μόνο για την υπόθεση της Novartis το κόστος είναι αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτά τα χρήματα έλειψαν από τα ταμεία των ασφαλισμένων κι αυτό οδήγησε το ασφαλιστικό σύστημα στα βράχια» είπε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα έκανε λόγο για χυδαία και εμετική στάση των φερόμενων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση.

«Κινούνται στη γκρίζα ζώνη μεταξύ της νομιμότητας και τις παρανομίας» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Το θέμα δεν είναι ότι έχουν υιοθετήσει απαράδεκτη στάση, αλλά το ότι έχουν αποδυθεί σε μια επιχείρηση εκβφοβισμού των μαρτύρων και της δικαιοσύνης. Απλώνουν μαύρη σκιά πάνω από τη Δικαιοσύνη και τη Χώρα με πρακτικές παρακράτους», ανέφερε και τόνισε ότι απειλούνται μάρτυρες και θεσμοί.

«Ποιος έδωσε το δικαίωμα αυτό στον κ. Μητσοτάκη;» τόνισε.

«Για εμάς μεγαλύτερη αξία έχει το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης. Υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τον κ. Μητσοτάκη και τη μεταλλαγμένη ΝΔ, που έχουν αποδυθεί σε μια εκστρατεία εκφοβισμού» σημείωσε και κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να μιλήσει με ονόματα. «Να μας πει ποιοι είναι αυτοί που έστησαν την υπόθεση. Ας μην ξανατολμήσει να επαναλάβει την κατηγορία περί σκευωρίας» είπε.

«Πέρα από την απόδοση ποινικών ευθυνών υπάρχει και το ζήτημα της ζημιάς που υπέστη το ελληνικό δημόσιο. Η κυβέρνησή μας δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των χρημάτων που έχασε το ελληνικό δημόσιο. Δεν θα κάνουμε αυτό που έγινε με την Siemens» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αναλογιστείτε την ηθική εξαχρείωση: Η υγεία του απλού ανθρώπου, η υγεία των παιδιών του, η ίδια η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων που είχαν ανάγκη από θεραπεία, περίθαλψη, αρωγή, να γίνεται συστηματικά και κυνικά, αντικείμενο της πιο σκληρής και ανήθικης κερδοσκοπίας».