Για την πρόοδο που συντελείται στο σκέλος της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης τουριστικής και ολυμπιακής περιουσίας θα ενημερωθεί σήμερα η Βουλή.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης θα ενημερωθεί από τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), κ.κ. Κ. Μανιατόπουλο και Γρ. Δούνη για την πορεία εκμετάλλευσης της τουριστικής περιουσίας του Δημοσίου.

Σημειώνεται πως η ΕΤΑΔ διαχειρίζεται περιουσία αξίας 1,2 δισ. ευρώ (δικαιώματα χρήσης) και 379 περιουσιακά στοιχεία, έκτασης 70.000 στρεμμάτων. Ωστόσο μέχρι και πρόσφατα τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης τουριστικής και ολυμπιακής περιουσίας ήταν απελπιστικά ισχνά.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Διοίκηση της ΕΤΑΔ προχώρησε σε διαγωνισμούς σχετικούς με:

-Την εκμίσθωση και παραχώρηση άδειας χρήσης χωρών που βρίσκονται στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Γουδή.
-Την εκμίσθωση χώρου στην οργανωμένη πλαζ της Ακτής Βουλιαγμένης.
-Την αποκατάσταση και ανάδειξη του συγκροτήματος του Αχίλλειου στην Κέρκυρα.
-Την ενοικίαση τμημάτων του αιγιαλού στην Ανάβυσσο.
-Την ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων τουρισμού και διημέρευσης στις ιαματικές πηγές του Καϊάφα.

Ειδικοί της αγοράς εκτιμούν, πάντως, ότι, ακόμα και μετά από αυτούς τους διαγωνισμούς, δεν αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά τα δημόσια ταμεία, καθώς η αξιοποίηση γίνεται με διαδικασίες που κάθε άλλο παρά παραπέμπουν σε μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, ώστε να υπάρχει και το αντίστοιχο όφελος για το κράτος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.