«Η τρίτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup και τις θετικές δηλώσεις του νέου προέδρου του, Μάριο Σεντένο.

Μιλώντας στον Real fm, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι οι δύο δόσεις, συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ, που θα εκταμιευθούν τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο, θα χρησιμοποιηθούν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και για την ενίσχυση του τραπεζικού αποθέματος της χώρας και πρόσθεσε: «Εμείς δεν επιλέγουμε τον διαρκή δανεισμό από τον ESM ή μια πιστοληπτική γραμμή, όπως επιδιωκόταν το 2014 από την τότε κυβέρνηση, γιατί αυτές δεν είναι καθαρές λύσεις. Η δική μας προσπάθεια θα έχει θωρακίσει την ελληνική οικονομία από ασύμμετρα σοκ».

Για τους πλειστηριασμούς, είπε πως δεν θα γίνει κανένας, εφόσον αφορά πρώτη κατοικία πολιτών με χαμηλά εισοδήματα και υπογράμμισε ότι οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να μην κινηθούν σε τέτοια κατεύθυνση. Ερωτηθείς για τους στόχους που έθεσε το Eurogroup προκειμένου να μην υπάρξουν αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και αφορολόγητο, ο Π. Ρήγας διαβεβαίωσε πως οι στόχοι θα επιτευχθούν και πως μετά το τέλος του 2018 τα αποτελέσματα που θα έχει επιτύχει η κυβέρνηση θα ισχυροποιήσουν τη διαπραγματευτική της θέση.

Σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Ρήγας είπε ότι «δεν υπάρχει λόγος να διαιωνίζεται ένα πρόβλημα για το οποίο μπορεί σήμερα να βρεθεί λύση» και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα. Επίσης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «παίζει με τα εθνικά ζητήματα» και τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει «να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει την πολιτική Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση του πατέρα του το 1992 ή αν θα ακολουθήσει τη λογική της κυβέρνησης Καραμανλή».

Έκανε δε κριτική στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του, πως η στάση της ΝΔ στη Βουλή θα κριθεί από το αν θα είναι συμπαγής ή όχι η κυβερνητική πλειοψηφία, λέγοντας πως η θέση ενός υπεύθυνου κόμματος πάνω σε ζητήματα διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής δεν μπορεί να μπαίνει σε τέτοιο πλαίσιο. Αναφορικά με τα συλλαλητήρια, ο κ. Ρήγας εκτίμησε «πως η μισαλλόδοξη ρητορεία και η ακροδεξιά λογική που υπερίσχυσαν, δεν εκφράζουν το σύνολο των πολιτών που συμμετείχαν σε αυτά».