Τον δρόμο της Δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Όπως αναφέρει η Real News, συγκεκριμένες ημερομηνίες και γεγονότα, όπως αυτά έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα αναμένεται να εξετάσει σε βάθος ο ανακριτής της Εισαγγελίας Αθηνών.

Το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη δεν έβαλε την υπόθεση στο αρχείο αλλά αποφάσισε να συνεχιστεί σε βάθος η έρευνα, αποφασίζοντας μάλιστα ποινική δίωξη με βαρύτατες κατηγορίες, δείχνει και τη σοβαρότητα της υπόθεσης, εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι.

Ο τακτικός ανακριτής στον οποίο έχει διαβιβαστεί η δικογραφία θα διερευνήσει ποιοι εμνεύστηκαν και οργάνωσαν ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και ποια άλλα γεγονότα συνδέονται με την επιχείρηση αυτή.

Επίσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα εξετάσει εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών πως η όλη επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελέστηκε από μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών και ποιοι άλλοι είχαν γνώση όλων αυτών των ενεργειών.

Εκτός από την ενεργειακή πολιτική, οι δικαστικές αρχές προσπαθούν να συνδυάσουν και άλλα γεγονότα εκείνης της περιόδου, όπως τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου αλλά και το βέτο που ασκήθηκε στο Βουκουρέστι, στο ΝΑΤΟ το 2008.

Παράλληλα, θα εξετάσουν την υπόθεση των καταστροφικών πυρκαγιών το 2007 τις οποίες οι αξιωματικοί της ΕΥΠ συνδυάζουν με τη συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή της χώρας μας στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream.

Σύμφωνα με τη Real, ο ανακριτής ενδεχομένως να καλέσει και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό να καταθέσει.