Άρχισε στις 9 το πρωί η διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Οι κάλπες άνοιξαν στα 768 συνολικά εκλογικά κέντρα, σε κάθε καποδιστριακό δήμο της χώρας. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 5 το απόγευμα με δυνατότητα παράτασης για δύο ώρες το μέγιστο.

Η ψηφοφορία είναι μυστική, μέσα σε παραβάν, και όσοι σπεύσουν να ψηφίσουν θα καταβάλουν το ποσό των 2 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα των θα ανακοινωθούν αφότου παραληφθούν από το ηλεκτρονικό σύστημα και πιστοποιηθούν οι εγγραφές του 25% των ψηφοδελτίων.

Στις εκλογικές διαδικασίες συμμετέχουν:

-τα μέλη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα μέχρι την 05-03-12 στα Μητρώα Μελών, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
-οι φίλοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Φίλων μέχρι την 05-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
-τα νεοεγγραφόμενα μέλη στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
-οι νεοεγγραφόμενοι φίλοι στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
-οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένα ή νεοεγγραφόμενα μέλη, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
-οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένοι ή νεοεγγραφόμενοι φίλοι με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
-οι μετανάστες μέλη και φίλοι, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα μητρώα με το διαβατήριό τους ή την άδεια παραμονής.
-οι μετανάστες μέλη και φίλοι, οι οποίοι θα εγγραφούν στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής και αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής ή ΔΕΚΟ, από το οποίο να προκύπτει η διαμονή τους στο Δήμο της Οργάνωσης που ψηφίζουν.
-οι Έλληνες της διασποράς, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
-οι πολίτες κρατών- μελών της ΕΕ που ζουν στην Ελλάδα, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριό τους.

Χθες, πρόσκληση στα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να λάβουν μέρος στην διαδικασία της Κυριακής για την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.
Συγκεκριμένα, στο μήνυμα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ «αρχίζουμε ξανά» και απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή «σε μια συλλογική πολιτική πράξη που έχει ως βασικό στόχο να ζωντανέψει την παράταξη». «Έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης»,σημείωσε και επεσήμανε ότι «οι δυο λέξεις που χρησιμοποίησα στην ομιλία μου στη συνδιάσκεψη, το περασμένο Σάββατο, απευθυνόμενος στον ελληνικό Λαό: ευχαριστώ και συγνώμη, θέλω να είναι η αφετηρία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης».