Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπ. Νετανιάχου στη χώρα μας ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, είπε ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν αλλάζει, έχει πολύ σταθερούς άξονες και απλώς η Αθήνα αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και παίρνει πρωτοβουλίες».

Ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός του ανοίγματος και των στενότερων επαφών με το Ισραήλ δεν είναι συγκυριακός, υπενθυμίζοντας ότι κατά την περίοδο 1994-2004 είχαν γίνει αρκετά ουσιαστικά ανοίγματα προς την ισραηλινή πλευρά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, επίσης, ότι οι κινήσεις που κάνει η Αθήνα με το Ισραήλ και η πολιτική που ασκεί δεν μπορεί να φέρει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Τουρκία.

«Όλοι οι γείτονές μας πρέπει να καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα έχει τα δικά της συμφέροντα, ασκεί τη δική της εξωτερική πολιτική βάσει αξιών, βάσει και των δικών μας συμφερόντων» πρόσθεσε.

Απέναντι στην Τουρκία, συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, «έχουμε μια πολύ σταθερή πολιτική, επιθυμούμε την προσέγγιση και τη στενή συνεργασία με και λαμβάνουμε το ίδιο μήνυμα και από την τουρκική πλευρά».