«Την επόμενη μέρα των εκλογών θα πρέπει να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία θα είναι ισχυρή», δήλωσε η νέα υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου. «Εάν προέρχεται από συνεργασία, θα πρέπει να έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Θα πρέπει να έχει, σαφέστατα, δέσμευση ότι θα τηρήσει αυτά που έχουμε δεσμευτεί, ως χώρα. Και κοινοβουλευτικό σεβασμό. Αυτά τα τρία πράγματα θα δώσουν τη δυνατότητα να δημιουργηθεί η βάση μιας ισχυρής κυβέρνησης, που το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει θα είναι η ανάπτυξη», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ είπε: «Έθεσα τρεις απόλυτες προϋποθέσεις για συνεργασία: Τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, την συμφωνία για τη δέσμευση για το μνημόνιο και την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Σ΄ αυτά τα τρία συμφωνούμε με τη Νέα Δημοκρατία. Από κει και πέρα, εάν προκύψουν τέτοιους είδους ανάγκες για συνεργασία μετά τις εκλογές, που, θα έλεγα να μην βιαζόμαστε να μεταφράζουμε την πολιτική μόνο με τις δημοσκοπήσεις (γιατί) έχουμε δει πάρα πολύ μεγάλες αλλαγές, θα το δούμε τότε. Θέλω όμως να πω ότι η Νέα Δημοκρατία τώρα, δεν είναι η Νέα Δημοκρατία του Ιουνίου, που σήκωνε τα αντιμνημονιακά λάβαρα και της επαναδιαπραγμάτευσης. Η Νέα Δημοκρατία τα έχει υπογράψει όλα».

Η κ. Διαμαντοπούλου επεσήμανε πως το διάστημα έως τις εκλογές τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, τα χρέη του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και τα αναπτυξιακά πακέτα.