Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού του 2018.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «έχει ήδη βάλει τη χώρα σε 4ο μνημόνιο με μέτρα ύψους 5,1 δισ., με μείωση συντάξεων, με μείωση αφορολόγητου & με δέσμευση για υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2022. Για ποια «καθαρή έξοδο» μιλάτε λοιπόν, όταν υπάρχουν ήδη ψηφισμένα μέτρα για μετά το 2018;», διερωτήθηκε.

«Λέγατε ότι «είστε κάθε λέξη του Συντάγματος», ενώ το είχατε ήδη ευτελίσει, εργαλειοποιώντας την εκλογή ΠτΔ. Ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή & τον κ. Κουβέλη για να εφαρμόσετε, μετά από 6 καταστροφικούς μήνες, τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Κατήγγειλε παράλληλα την κυβέρνηση ότι κορόιδεψε «το λαό δύο φορές. Εκλεγήκατε την πρώτη φορά ως αντιμνημονιακοί και τη δεύτερη ως μνημονιακοί. Αποτύχατε δύο φορές. Την πρώτη φορά μας στοιχίσατε 100 δισ. ευρώ. Το κόστος της δεύτερης αποτυχίας σας θα το πληρώνουμε οι Έλληνες για πολλά χρόνια.

Ο ελληνικός λαός σας έχει ήδη ακριβοπληρώσει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο προϋπολογισμός του 2018 μεγαλώνει κι άλλο το λογαριασμό. Γι’ αυτό και οι πολίτες εύχονται κι ελπίζουν ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί σήμερα να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησής σας».

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεσή του, σημειώνοντας: «Λέτε ότι η οικονομία δήθεν υπεραποδίδει. Καμία υπεραπόδοση δεν υπάρχει. Αντιθέτως η οικονομία πέφτει έξω σε βασικούς στόχους, με σημαντικότερο όλων το ρυθμό ανάπτυξης. Η μόνη υπεραπόδοση που έχετε πετύχει αφορά την αποτυχία σας.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το υπερπλεόνασμα δήθεν βασίστηκε στα έσοδα από τη μείωση της ανεργίας. Είναι ψέμα. Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 2 χρόνια είναι ότι χάνονται θέσεις πλήρους απασχόλησης και δημιουργούνται θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης».