Απέσυρε τελικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος την διάταξη που αφορούσε την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και η οποία μετατρεπόταν σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ενώ προανήγγειλε ότι θα την επανακαταθέσει την ερχόμενη Τρίτη, μαζί με την αρμόδια υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Η συγκεκριμένη διάταξη είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν την απόσυρση της, καθώς όπως υποστήριξαν δεν είναι στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας για να συζητηθεί με τον χαρακτήρα του επείγοντος μαζί με τον εφαρμοστικό νόμο.

Πριν την απόσυρση της επίμαχης διάταξης, είχε προηγηθεί η αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστα Καρτάλη που επεσήμανε την ανάγκη να γίνει πρώτα διάλογος με τους ενδιαφερομένους και μετά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, που είναι – όπως είπε – και η αρμόδια υπουργός, να την καταθέσει σε ανεξάρτητο νομοσχέδιο.

«Την αποσύρουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπαναχωρούμε από τις θέσεις μας. Η διάταξη θα επανακατατεθεί σε δύο μέρες, την ερχόμενη Τρίτη» απάντησε ο κ. Λοβέρδος.