Ηθικό έγκλημα χαρακτήρισε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος την κίνηση του βουλευτή-φαντομά, ο οποίος έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μιλώντας στο Βήμα Fm, ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε ότι αν γνώριζε το όνομα του συναδέλφου του θα έβγαινε να το πει.

«Ταλαιπωρείται ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα επειδή κάποιος δεν βγαίνει. Είναι λάθος του που δεν βγαίνει. Έπρεπε μόνος του να βγει και να πει ότι τα λεφτά είναι νόμιμα και ότι έκανε ένα λάθος. Μας ταλαιπωρεί χωρίς να υπάρχει λόγος», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο σταθμό:


Για την δημοσίευση του ονόματος του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ

«Σήμερα, θα έρθει στη Βουλή, η τροπολογία, ώστε το βράδυ να αρχίσουμε να μαζεύουμε υπογραφές και στη συνέχεια να κατατεθεί. Το κείμενο το έχω δώσει να το συντάξει βουλευτής, πρώην υπουργός, που ξέρει τα πράγματα. Οι υπογραφές θα μαζευτούν απ’ όλους. Θα υπογράψουν συνάδελφοι απ’ όλα τα κόμματα. Η ουσία είναι ότι πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία με το όνομα του Βουλευτή, το γρηγορότερο δυνατόν.

Πρώτον, η τροπολογία διευκολύνει τον κ. Νικολούδη να πει το όνομα του βουλευτή. Δεύτερον, την Πέμπτη, το πρωί, θα καταθέσω αγωγή, αν δεν έχει γίνει τίποτα, εναντίον του κ. Νικολούδη.

Ζήτησα από τον κ. Νικολούδη αφού δεν μπορεί να πει το όνομα, εντός τριημέρου να βγει δημόσια και να πει ότι δεν είναι εκείνος, δηλαδή με την πράξη του αποκλεισμού. Αν δεν το κάνει αυτό, θα υποστεί τις συνέπειες της κομματικής δυσφήμησης».

Γνωρίζετε το όνομα σου συναδέλφου σας βουλευτή;

«Αν ήξερα το όνομα θα το είχα πει. Έκανα έκκληση, χθες και τον παρακαλώ πολύ, μέσω του ΒΗΜΑ FM, να βγει δημόσια να μιλήσει για την πράξη του, για να τελειώνει η ιστορία. Ταλαιπωρείται ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα επειδή κάποιος δεν βγαίνει. Είναι λάθος του που δεν βγαίνει. Έπρεπε μόνος του να βγει και να πει ότι τα λεφτά είναι νόμιμα και ότι έκανε ένα λάθος. Μας ταλαιπωρεί χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ηθικό έγκλημα έχει κάνει και είναι ηθικός αυτουργός. Το τι τηλέφωνα έπαιρνα αυτές τις μέρες με κάτι οικονομίες ψηφοφόρων μου αξίας 10 χιλιάδων ευρώ, με αγωνία και τους έλεγα να αφήσουν τα λεφτά εδώ και ότι δεν υπάρχει φόβος να τα χάσουν. Αν δεν έδινα αυτή τη σκληρή μάχη, θα είχαν φύγει πολλά περισσότερα. Είναι ανήθικο να βγάζεις ένα εκατομμύριο ευρώ έξω».

Για τα ονόματα που ανέφερε ο κ Βενιζέλος ότι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

Εγώ θέλω ονόματα, να δούμε ποιος τα έβγαλε. Αν είχε ένα παιδάκι που σπουδάζει έξω και για να συντηρηθεί τα έβγαλε, δεν είναι έγκλημα. Εάν κάποιος έκανε ένα χειρουργείο στην Αγγλία και κόστιζε 10 χιλιάδες λίρες, δεν είναι θέμα. Το ζήτημα είναι ποιος έβγαλε λεφτά, τα οποία είναι αποταμιευτικά. Αυτό έχει σημασία. Όλοι πρέπει να φέρουν τα λεφτά πίσω. Οι βουλευτές και όσοι είχαν την απρέπεια και τα δήλωσαν και τα έβγαλαν έξω, να τα ξαναφέρουν πίσω».

Νέες προτάσεις

«Το παρ’ τα όλα και δωσ’ τα όλα, έχει τελειώσει αυτή η εποχή. Η Νέα Δημοκρατία το έχει ξεκαθαρίσει. Εμείς ψάχνουμε να βρούμε ισοδύναμα μέτρα. Την Δευτέρα ανακοινώνω μερικά μέτρα, τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Για παράδειγμα. Οι Ανεξάρτητες Αρχές, το 2010, πήραν 76 εκατομμύρια, το 2011 πήραν 180 εκατομμύρια. Ζητάω λοιπόν, 50% περικοπές στις Ανεξάρτητες Αρχές. Δεν μπορεί να παίρνει ο πρόεδρος 10 χιλιάδες. Να πάρει 5. Τα έσοδα της προεδρίας, όχι ο μισθός του προέδρου –που προς τιμήν του παραιτήθηκε- τα έσοδα της προεδρίας 50%. Τα έξοδα των υπαλλήλων που προήλθαν από μετάταξη, από το 22% να πάνε 11%. Ο ηλεκτρονικός τζόγος που είναι 5 δις να χτυπηθεί, καθώς και το λαθρεμπόριο. Μέτρα ισοδύναμα που μπορούν να βοηθήσουν και να ανακουφίσουν τον λαό».

Υποψηφιότητα Παπουτσή

«Ο κύριος Παπουτσής έκαψε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, θα κάψει και το ιστορικό ΠΑΣΟΚ. Αν είχε μπει στη Νομική το Σάββατο τα ξημερώματα δεν θα είχαμε αυτό το μεγάλο δράμα θα το κάψει».