Σε κόντρα μεταξύ του Νίκου Φίλη και του Μάκη Βορίδη εξελίχθηκε η κοινή τους παρουσία σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής. Ο πρώην υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή απέδειξε ότι δεν υπήρχε κανένα σκάνδαλο στην πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, αλλά ανέφερε ότι υπάρχει σημαντικό ζήτημα σε αυτήν την κίνηση από πλευράς Ελλάδας, καθώς αποτελεί για εκείνη «πολιτική και οικονομική ζημία».

Όσο για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στάθηκε στο γεγονός ότι αυτή η διαδικασία έγινε μέσω μεσάζοντα, κάτι που δεν γνώριζαν τα μέλη της Επιτροπής που συζήτησαν το συγκεκριμένο θέμα, ενώ τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία όφειλε να ελέγξει την κυβέρνηση για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα».

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο στούντιο εκπομπής του ΑΝΤ1, με τον κ. Φίλη να λέει για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ότι δεν είχε σασπένς, γιατί κατέρρευσε αμέσως η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, για τεκμηρίωση υπόθεσης διαφθοράς». ‘Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ήταν μια προσπάθεια σκανδαλολογίας από πλευράς ΝΔ».

Για την παρέμβασή του Φίλη στη Βουλή, σχετικά με το ότι η Ελλάδα στέλνει πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία, σημείωσε: «Η Σαουδική Αραβία ελέγχεται, γιατί είναι υπεύθυνη για μια ανθρωπιστική καταστροφή που προκαλεί στην Υεμένη. Έχουμε πείνα και χολέρα στην περιοχή, βομβαρδίζει με τα όπλα που παίρνει από τις διάφορές πηγές. Και υπάρχει η απόφαση της Ευρωβουλής να διαταχθεί εμπάργκο κατά της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία. Η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί σε αυτήν την υπόθεση. Επί αυτής της κυβερνήσεως κυρώθηκε στη Βουλή η διεθνής απόφαση για τη μη διάδοση των συμβατικών όπλων. Και σε αυτό εμπίπτει και η Σαουδική Αραβία».

Σε ερώτηση στον κ. Βορίδη όσον αφορά τη χθεσινή συζήτηση, απάντησε: «Ως όφειλε η ΝΔ ήλεγξε την κυβέρνηση για ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα, για το εάν υπάρχει μεσάζων σε αυτήν τη διαδικασία. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο εμπλεκόμενος δεν είναι μεσάζων σε αυτήν τη σύμβαση. Αυτό αποκρύφθηκε από τη συζήτηση στην Επιτροπή και για τον λόγο αυτό η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπέρ. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι Σαουδάραβες δεν γνωρίζουν τον μεσάζοντα του Καμμένου, τον κ. Παπαδόπουλο, και ανέφερε τον κ. Σφακιανάκη. Δηλαδή, είχαμε τον μεσάζοντα του πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας εναντίον του μεσάζοντα του Καμμένου. Εδώ ο κ. Φίλης ανέπτυξε μια ευφυέστατη στρατηγική αναδιπλώσεως της κυβέρνησης, για να αποφύγει το σκάνδαλο».

Εκεί ο κ. Φίλης απάντησε: «Εσείς κ. Βορίδη τι λέτε, να βομβαρδίζουμε με δικά μας όπλα τους αμάχους στην Υεμένη;». Με τον κ. Βορίδη να ανταπαντάει: «Δεν ήταν μια θέση αρχής. Οι θέσεις αρχής διατυπώνονται την ώρα την ώρα που πρέπει. Ο κ. Φίλης δίνει διέξοδο στον πρωθυπουργό να απεμπλακεί, επικαλούμενος ανώτερες αξίες».

Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για το εάν η ΝΔ το έκανε να χτυπήσει τον Καμμένο, ή γιατί βλέπει συναλλαγή, τόνισε: «Εγώ εάν δεν έχω τέτοιο στοιχείο και δεν μπορώ να το αποδείξω, δεν πρόκειται να σας το πω. Βλέπω όμως μεσάζοντες».

Ο δημοσιογράφος ρώτησε: «Το υπαινιχθήκατε όμως και ο κ. Γεωργιάδης το είπε ευθέως…». Με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να σημειώνει: «Ναι, γιατί ο αρμόδιος υπουργός έρχεται λέει ψέματα στην Επιτροπή, κάνει ότι δεν έχει καταλάβει πως υπάρχει μεσάζοντας που θα πάρει αμοιβές και πάει να συλλάβει ταξίαρχο, που πάει να χαλάσει τη δουλειά».

Με τον κ. Φίλη να απαντάει στον κ. Βορίδη, καταλήγοντας: «Άρα, δεν απεδείχθη η καταγγελία περί σκανδάλου από πλευράς ΝΔ. Η μίζα είναι το σκάνδαλο. Χθες κατέρρευσε η φτηνή σκανδαλολογία περί μίζας. Αυτά έχουν τη σημασία τους, αλλά το μείζον είναι ότι η Ελλάδα που έχει παραδοσιακές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, θα εκτεθεί ως μια χώρα που στέλνει όπλα στη Σαουδική Αραβία, για να βομβαρδίζει Άραβες στην Υεμένη. Αυτό είναι και ηθική και πολιτική και οικονομική ζημία».