Σε εξέλιξη είναι εδώ και περισσότερο από επτά ώρες η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον της Ελλάδας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν το σύνολο των μέτρων που απαιτεί η τρόικα και καταγράφονται στο κείμενο που συντάχθηκε χθες από τον Λ. Παπαδήμο, τον Ευαγ. Βενιζέλο και τους εκπροσώπους της τρόικα.

Και τα τρία κόμματα διέρρεαν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί προσέρχονται με μια σειρά ενστάσεων ειδικά σ ότι αφορά τα μισθολογικά τις περικοπές μισθών συντάξεων και επιδομάτων.

Από την πλευρά της ΝΔ έγινε γνωστό ότι υπήρχε διάσταση… μέτρων μεταξύ του αγγλικού κειμένου και ενός memo στα ελληνικά που έφτασε στην Συγγρού με αποτέλεσμα να ζητηθούν εξηγήσεις για το πιο τελικά είναι το κείμενο της τελικής διαπραγμάτευσης.

Στο μεταξύ λύθηκε και παρ ολίγον εμπλοκή με τον Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος μια ώρα πριν την έναρξη της σύσκεψης απειλούσε με μη προσέλευση επειδή δεν είχε πάρει επίσημη μετάφραση… Προσήλθε τελικά στο Μαξίμου όπου δήλωσε ότι «ο χρόνος ως σημείο εκβιασμού από τους δανειστές μας με προβληματίζει για τις τελικές τους προθέσεις».