Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θάνος Μωραΐτης, καταγγέλλει ότι επιτήδειος, που εμφανιζόταν ως «εκπρόσωπός» του τηλεφωνούσε σε γραφεία επιχειρήσεων στη χώρα μας και ζητούσε να μιλήσει με τους διευθύνοντες συμβούλους ή τους ιδιοκτήτες των εταιριών. Για να μπορέσει να του ανοίξουν οι πόρτες σε αυτά τα άτομα, δήλωνε πως είναι ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θάνου Μωραΐτη. Με αυτό τον τρόπο, είχε καταφέρει να προσεγγίσει πάνω από 60 επιχειρήσεις.

Ο λόγος για έναν επιτήδειο, τον οποίο καταγγέλλει το υπουργείο με ανακοίνωσή του. Μάλιστα, όπως αναφέρει, χρησιμοποιούσε κάθε φορά διαφορετικό όνομα και υποστήριζε πως ο ίδιος ο υφυπουργός θέλει να μιλήσει με τον εκάστοτε επικεφαλής ή επιχειρηματία.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, μετά από καταγγελίες των εταιριών στο γραφείο του υφυπουργού. Ο κύριος Μωραΐτης διαψεύδει την οποιαδήποτε σχέση του με αυτό το άτομο και έχει ήδη προχωρήσει σε σχετική μήνυση στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και κάνει χρήση των νομίμων δικαιωμάτων του.

Το υπουργείο παρακαλεί όσους επιχειρηματίες δέχθηκαν ή δεχθούν στο μέλλον παρόμοιες ενοχλήσεις, να επικοινωνήσουν με το γραφείο του Υφυπουργού.